Bentenje

in to na kolesu, pa ne zaradi vetra ali zaradi vročine ali še huje kakega gumidefekta. Sploh ne ampak zaradi tega kar spotoma vidim in opazim. Kot, ko gremo na obisk Prekmurski babici in dediju grem jaz tja če se le da s kolesom in, da nisem prehitro tam, grem pač do Šentilja in nato po Avstriji do mejnega prehoda Gederovci in do Murske Sobote.  

In tako pač kot vedno štartam od doma, čez mesto pa po Šentiljski čim prej iz mesta. No pa da ne bo samo bentenje opazim, da sedaj kolesarjem pripada svoj del ceste, saj je označena steza z črto, ki je namenjena kolesarjem. Seveda je cesta ostala isto široka kot prej a je dovolj za avtomobile in še za dobrega pol metra na vsaki strani, ki pripada kolesarjem. S tem se je vsaj za odtenek izboljšala varnost. No nato do meje cesta gre po starem, k sreči razen zalutalih Čehov in Poljakov ni pretiranega prometa. Malo ven iz Pesnice me pričaka nov asfalt a veselje mine že po dobrem kilometru in vse skupaj spominja bolj na akcijo pred prihodom Putina, ki jo je prekinil sel z vestjo, da Putin pride z letalom in ne po cesti preko Avstrije. Ob prihodu na mejo človek takoj zazna pravo naselje šotorov, ki se raztezajo čez velik del bivšega mejnega prehoda. Ker iz zanesljivih virov vem, da se na naši južni meji nič ne dogaja v smislu priprave na nov val beguncev sem kar malo zaskrbljen. Prav zanima me kaj vejo naši severni sosedi pa naši tega ne vejo. No bolj se mi zdi, da vsi vejo vse, le, da pač eni reagirajo in se pripravijo, pri nas pač se čaka do zadnjega in nato se improvizira do nezavesti. Naslednje kar človeku pade v oči pa je ko se pelje mimo prve bencinske in takoj opazi da imajo Avstrijci občutno cenejše gorivo, no če bi bil malo sarkastičen in bi povezal šotorišča na meji in cene goriva bi reku, da se pripravljajo na veliko število prosilcev za azil a tokrat v obratni smeri, saj po videnem bi z lahkoto pomislil, da je pri nas pač boljši standard in zato pač višje cene.

In nato popoldan prideš domov in vidiš v kanti za ostale odpadke kartone za pizzo, kanta za papir pa le 30 metrov stran in nato ti je jasno, da si spet na Balkanu...

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2