Lokalna oblast ali start-up?

No za ene sigurno slednje, v bistvu je stolček v občinskem svetu lep način kako z malo muke priti do dohodka za na primer pokritje obroka za avto ali kaj podobnega. Seveda so sedaj vsi ti silni kandidati, ki te dni kar skačejo z ekranov računalnikov in telefonov rekli, da je seveda to le natolcevanje, da njim gre izključno za ljudi in za njihovo blagostanje. Ko sem že pri FB in ostalih platformah socialnih omrežij, ima od tega največ naša narava, ki je hvaležna, da se več tako ne smeti in, da sedaj te smeti nastajajo večinoma v kibernetskem svetu.

No, da se vrnem k našim potencialnim rešiteljem v lokalnih skupnostih, ti bodo delali seveda samo in izključno za dobrobit sovaščanov ali someščanov in bi to v bistvu počeli volontersko, no če pa se za to tud kaj plača, pač naj bo. Seveda je vsem, ki znamo malo razmišljati jasno, da so vse to le prazne obljube za katere nikoli nihče ne odgovarja in le v ekstremih, kot je bil pred leti Kangle se ulica zgane in koga odstavi. S tem, da sem skoraj prepričan, da Kanglerja ni vrgla toliko ulica, kot nasprotna, v tistem času politika, ki pač je imela vpliv in moč, vse ostalo pa je odigrala psihologija množice. 

Torej jasno je, da je je bil to osamljen primer v našem prostoru, vsi ostali pa se sončijo v lagodni klimi lokalne oblasti in si polnijo žepe. Na tem mestu se postavi vprašanje, če bi bili tako zagnani, če bi ljudstvo stvari malo bolj nadzorovalo in tudi ukrepalo.Recimo, če bi se ugotovilo, da stvari ne grejo v smeri danih obljub. Naprimer, ustanovila bi se nekakšna komisija , ki bi opravljala nadzor nad izvrševanjem obljub, za tiste ki tega nebi izpolnjevali bi se ga enostavno odstavilo, denar pa bi moral vrniti in recimo še prepoved kandidature na podobne funkcije za 10 let. Me zanima, kolk bi še bilo obljub in siguren sem tudi, da nebi bilo 18 županskih kandidatov, kot jih imamo sedaj v Mariboru.

Torej ostajam pri trditvi iz naslova, za večino kandidatov je to le enostaven način modernega zagonskega podjetja s katerim se da na enostaven način priti do dodatnega denarja.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2