Smešno, žalostno ali kaj vmes


Bi se lahko reklo stanju po prvem delu lokalnih volitev v štajerski prestolnici. No, med tem, ko nam je bilo bolj ali manj jasno, da dosedanji župan pač nima realnih možnosti, saj razen propadlih poslov s Kitajci in nelegalnega odra na Dravi ni naredil kaj veliko, na drugi strani gresta v drugi krog dve zelo različni osebi.

Zmagovalec prvega kroga, oseba, ki do pred kratkim velik del meščanov ni vedela za njega, podjetnik, ki ima podporo določenega političnega kroga za katerega nihče ne ve kaj v bistvu lahko pričakuje. A vseeno volilni izid ne preseneča, saj je na splošno znano, da je politično stanje v Sloveniji tako slabo, da se vedno iščejo alternative v novih obrazih in je to v bistvu samo odraz stanja države.

Na drugem mestu pa oseba v katerega so metali tlakovce pa ne samo to eni so bili pripravljeni zažgati mestno hišo in uničevati premoženje, vse za to, da se hudiča izžene z mestne oblasti. Nebi veliko komentira a ker sem po službeni dolžnosti prisostvoval dogodkom, ki bi se jim lahko reklo kar obsedeno stanje. No taistega bi sedaj taisti spet ustoličili na mesto iz katerega je bil na tak način odstranjen. In potem se lahko še vprašam ali smo volivci res tako butasti ali pa je bila odstavitev pač samo dobro zrežirana politična farsa, ki je pač na račun psihologije množice dosegla tak epilog.

Kakor koli že ne za enega ne za drugega ne verjamem, da se nam v bližnji prihodnosti obeta kaj posebno dobrega.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2