Ali je to res tak biznis

se vprašam, ko hodim po mestu in malo opazujem trgovinice. V zadnjem času se tudi stari del mest Maribora polni z raznimi trgovinicami, od tega prevladujejo pekarne, optike in pa seveda frizerji. Če bi šel štet te štacune, pa nisem aampak tako čez palec rečem, da se v bistvu menjujejo med seboj, vsako peto menjavo pa pride vmes še kak kafič ali kak ponudnik bolj ali manj fast fooda. 

Vem, da se kupna moč veča in, da smo tko al tko v času, ko so razna nakupovanja najbolj priljubljen šport med nami, a da pa vse te štacune prinašajo tak dobiček, da lahko plačujejo par ljudi, poleg plačevanja najemnine se mi pa zdi pravi fenomen, še posebej za to, ker ko hodim mimo in to počnem kar pogosto, peč ne opazim pretirane gužve.

Na tem mestu bom sedaj špekuliral in rekel, da pa je možno tudi, da so ti lokali samo maska za nekaj drugega in so v bistvu samo ene bolj ali manj velike pralnice nezakonito pridobljenih sredstev. seveda za kaj takega nimam kakih dokazov in to zgolj špekuliram, bi pa bilo zanimivo, če bi kako tako poslovanje vzel pod drobnogled kak inštitut, ki je zadolžen za take kontrole.

Ko pa že glih pišem pa ne morem mimo kebaba, ki je še vedno vroča tema in se vsak dan najde kak članek o tem "nadomestku" za meso, kar po moje je. Sem v bistvu kar vesel, da sem to reč jedel mogoče vsega skup pol ducatkrat, ker ko sedaj čujem kaj vse je tam not namešano mi gre na kozlanje. V bistvu pa bo mogoče glede na vse kontrole sedaj pravi čas za kebab.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2