Da mal obnovimo podkast sceno

torej podkasti so sedaj že za veliko ljudi način kako poslušati radijske oddaje, ki imajo točno določeno vsebino, pa naj bo to šport, znanost, zgodovina, zdravje, film, itd. Scena se razvija skokovito in vse več je tudi pri nas odličnih podkastov, ki obdelujejo različne teme. Veliko od teh sem že omenil v mojih pisanjih, se pa vedno pojavi še kaj novega.

Pa gremo najprej že k našim stalnicam, ena je mreža apparatus, ki zajema skoraj vse segmente, od športa, filmov, intervjujev in pa tudi tem kar tako. Potem je tu Val202, ki je že veliko svojih oddaj prilagodil podkast obliki in jih je popolnoma enostavno najti. PA je tu še metina lista, ki prav tako obdeluje vsemogoče teme, pa še nekaj je akterjev, ki so že stalnica, ja da ne pozabim Ofsajda, ki je podkast o nogometu.

Je pa tu še nekaj novih, ki sem jih jaz zaznal, torej s podkasti se spogleduje tudi časopis Večer, tudi oni obravnavajo kar nekaj različnih tem, od intervjujev, do športa, predvsem nogomet, potem je apropo temu nastal še en nogometni podkast v Ljubljani, Tajno društvo ofc, ki si je za svojo temo izbralo Olimpijo. Malo novejši, čeprav je Navdih kjer Marko Grilec in Nejc Mravlja tudi obdelujeta vsemogoče teme in postrežeta z kako zanimivo informacijo, pa da omenim še OBOD, ki je na sporedu že drugo sezono in obdeluje, filme, nadaljevanke, risanke od F do Z kot pravijo sami in čeprav je v sklopu Apparatusa si zasluži še posebno omembo.

Na zadnje pa še en tuj, ki nastaja pod okriljem BBC4 radia, ki vsake toliko postreže s kako zgodovinsko zgodbo in tokratna je namenjena 30 letnici padca Berlinskega zidu. Dobra zgodba o tem kako je skupina študentov kopala tunel pod zidom in pomagala ljudem pobegniti na drugo stran.

Torej na kratko o podkasti stalnicah in novostih.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2