Boleče

spoznanje ob bolečem zobu, to je pravi uvod v tale zapis. In ko se mnogokrat hvalimo kako dobro zdravstvo imamo, kako je dostopno za vse pa se ob moji izkušnji lahko pošteno vprašam pa je res tako ali je to le pretveza "belih ovratnikov" in da le ti niso tako hudo dostopni za paciente. 
Namreč, ko doživiš dobesedno bolečo izkušnjo, kot sem jo jaz včeraj potem kaj hitro vidiš, da je kaj se zobozdravstva tiče to le vse prej kot dostopno, bolje rečeno je tu sistem tako nastavljen, da je dovoljeno, da te boli zob le do sedmih zvečer pol pa mu morš na nek način dopovedat, da te čez noč ne sme, ker pač v nobenem primeru vsaj tu v Mariboru pač ni koga,ki bi ti lahko pomagal. 

V glavnem včeraj sem bil pri svoji zobarki, ki mi je čistila kanale na bolečem zobu, sicer je normalno, da te po tem posegu zob pač še nekaj časa boli se je pri meni bolečina stopnjevala do te mere, da je blo skoraj nevzdržno in ko tudi kupi tablet niso prijeli sem vzel v roke računalnik in poskušal najti dežurnega zobozdravnika, no tu pa presenečenje, namreč nekje od srede aprila dalje je bila nočna ambulanta ukinjena. Najbrž je bil za to povod "korona" kriza, ki pa smo jo vmes minila pa je ambulanta ostala zaprta. Torej pred mano je bila dolga noč, ki sem jo nekako prestal tudi z mislijo, da bom zjutraj poklical v ZD in, kot obljubljajo na spletu mi bodo tam pomagali, ker pač moja zdravnica dela šele popoldan. Ampak sledilo je še eno presenečenje, po razlagi mojih težav sem bil gladko zavrnjen z razlago, da imajo tudi oni svoje paciente in, da pač naj počakam do popoldneva.

Torej ne samo, da v nočnem času nima nihče od nas zagotovljene pomoči za te težave, še huje tisi, ki imamo svoje zdravnike naj pač čakamo, da odprejo ambulanto, torej kje je tu javno zdravstvo, ki naj bi bilo dostopno za vse državljane oz. zavarovance, ki pridno vplačujemo in vzdržujemo sistem, ki pa je očitno v nekaterih primerih namen le samemu sebi.

K sreči, ko tole pišem je bolečina znosna, kar pa ne pomeni, da bo minila sama po sebi, ker po kupu tablet, ki sem jih spravu v sebe sedaj nebi čutil nič tud, če bi mi kdo odsekal roko.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2