Nakupovanje v nedeljo

je pravi šport med Slovenci in v času korone, ko so bile trgovine zaprte se je ta šport malo omejil in sedaj se je zopet pojavila ideja, da bi se uzakonilo zaprtje trgovin v nedeljo. Jaz sem seveda za zaprtje saj misli, da si delavci v tej branži zaslužijo vsaj en dan počitka pa tudi potrošniki bi najbrž lahko nedeljo porabili za kaj bolj pametnega, kot je hoditi v trgovino. Po drugi strani pa slišimo in beremo odzive delavcev, ki povedo, da sta recimo dve nedeljski službi bistveno prispevali k dvigu plače, denar pa kot vemo pride prav vsakemu od nas. In spet potem udari realnost, da v bistvu veliko nas, med njimi sem tudi jaz pač svojo plačo dvigujemo z raznimi dodatki za delo v nedeljo, ponoči in prazniki tre podobno in, da je naša osnovna plača v bistvu zelo nizka, ko odštejemo vse te dodatke. In zopet smo v začaranem krogu, denarja, potreb in kaj vse smo pripravljeni storiti za večji zaslužek.

Pa gremo še malo na korono, ki tudi ne pojenja, še vedno smo vsak dan seznanjeni z številkami okuženih in vsak dan so tudi kake spremembe glede prehajanja mej in podobno. No zadnje žarišče je sedaj Hrastnik z "kar" 19 okuženimi, od tega jih je menda 7 v domu ostarelih, no prvi ukrep je zaprtje športnih in otroških igrišč, no zdaj pa bodi pameten. 

Pa še malo k športu, namreč v finišu je nogometna sezona in ko bi včeraj Celje z zmago nad predzadnjim Triglavom lahko resno vložilo kandidaturo za naslov prvaka, so včeraj remizirali, Maribor se še vedno muči, predvsem obramba je dokaj slaba, da ne omenjam 10ke, ki jo nosi Požeg, ki res ni vreden dresa s to številko. Bo pa zvečer kar napeto v Fazanariji, kjer bodo muraši gostili zmaje, za enkrat gre vse v prid zelenim in do konca samo še par tekem. 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2