Korona Ntič

 ko sem že reku, da več ne bom polemiziral o koroni in o ukrepih pa smo očitno zopet ovce, ki nas bodo ostrigli, kljub temu, da nismo potrebni frizerja. 

Bombardiranje vsak dan z številkami in zastraševanjem se nadaljuje iz dneva v dan in ko se je stanje med ljudmi že malo umirilo, pa se zopet vrača kot prva in edina tema korona. Res takega marketinga nima nihče na svetu, po moje bi Apple ali FB bila super vesela, če bi se pol toliko govorilo o njih. 

Kot rečeno počasi nas spet zategujejo, po novem bodo zopet omejili odprtje lokalov, uzakonili maske tudi zunaj kjer je več ljudi, kaj je to več še ni znano, maske bodo zopet nosili učenci od 7 razreda dalje, pa učitelji in vzgojitelji, merili nam bodo temperaturo in še in še. Vsak teden dodajo malo in pričakujem v mesecu ali dveh, da bomo na istem, kot smo bili spomladi ali pa da bo še huje.

No po drugi strani pa je situacija taka, da sedaj k zdravniku skoraj ne morš in se se ureja preko telefona ali maila, torej idealna prilika za koriščenje bolniške. Torej idealna prilika, ki jo bodo izkoristili prenekateri, ko bo sila pa tudi tisti, ki drugače ne hodimo kaj dosti na bolniško, saj že sami pritiski in nenehne razprave so dovolj, da človek rabi malo oddiha od vsega in se dejansko umakne od vsega.

Res me zanima kaj bo, je pa zanimivo, da v večini za vse kar se dogaja smo krivi državljani, po drugi strani pa nihče od vladajočih ni v tem času naredil enega ukrepa , ki bi malenkost olajšal stanje. Že samo podatek, da imajo v Mariborskem UKC na voljo tri postelje za bolnike s korono je tako žalostno, da skoraj ni besed z katerimi bi opisali stanje v naši državi. 

Po moje nas lahko reši samo neka skupna strategija na ravni EU, ker drugače se nam ne piše ravno kaj dobrega.

Zaj pa še nekaj dobrega zaradi korone. Ker pač je ta propaganda tako nadležna se izogibam branju in gledanju novic kolikor se le da in tako mi ostane več časa za brane in sem v zadnjih dveh mesecih prebral ene šest knjig, no o tem bom napisal kaj kmalu.

Torej čeprav je to težko, dajte razmišljajte s svojo glavo in ostanite zdravi, predvsem zdrave pameti. 



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2