(Ne)smiselni (ne)ukrepi

 ali bolje rečeno, ko tisti, ki se imajo za vsevedne očitno več ne vejo kaj bi. No, slednje je lahko jasno vsakemu, ki vsaj malo hočeš ali nočeš spremlja dogajanje v naši okolici. O tem, kako so eni ukrepi res nesmiselni lahko pove slehernik, ki je zaradi njih sedaj ob zaslužek in posledično tudi ob lastno eksistenco. Res si v tem trenutku ne želim biti v koži ljudi katerim posel so z ukrepi enostavno prepovedali, ob enem pa se strinjam z absurdnostjo zaprtij recimo frizerij ali avtopralnic, saj bi po tem lahko človek sklepa, da so to prava legla širitve korone, kar seveda ni res, saj ni nobenih dokazov za kaj podobnega, bolj se zdi, kot da so lobiji v teh branžah res preslabi in so zaradi tega postali kolateralna škoda teh ukrepov. 

Še bolj smešno je, ko človek posluša razprave politike, na eni strani si en minister zavzema za popolno zaprtje, po drugi strani drug minister iste vlade, da ne bo pomote želi odpravo ukrepov. Na tem mestu bi se lahko kdo vprašal kje je tu stroka in ali ni le-ta samo za nastope na novinarskih konferencah, medtem, ko vse odločitve vleče politika.

Se pa bližamo vrhu lestvice po številu umrlih na milijon prebivalcev, pa ne samo to, zmanjkuje nam postelj za bolnik s korono in jih sedaj premeščamo po vsej državi, leglo okužb so zopet DSOji. Ko to preberem se lahko vprašam, če nismo isto brali že spomladi in ob enem zakaj se iz tistega nismo ali bolje rečeno niso nič naučili. Človek bi pričakoval, da bodo odgovorni, ki so krivdo za prvi val metali na prejšnjo vlado takoj po preletu letal, ki so oznanjala konec epidemije, začeli z intenzivnimi pripravami na drugi val, ki so ga vsi napovedovali. Očitno pa poleg mrzličnega tvitanja in menjav po raznih državnih službah več ni bilo časa za pripravo na drugi val. 

Pa se dotaknem na kratko še malo šolanja od doma. K sreči imamo doma sedmošolko, ki zadeve obvladuje sama in ne rabi dodatne pomoči, vse kar rabi je prostor za delo in je to to. Druga pesem pa je s prvošolcem, ki potrebuje ob sebi starša, ki mu pomaga pri obdelovanju vsebin, ki so določene za tisti dan. Res je, da obseg ni velik in tudi vsebine niso zahteven a vseeno vzame nekaj časa in motivacije obeh za delo. No pa to ni edina težava, tu so še tehnične zahteve, torej dostop do interneta in dovoljšne število naprav na katerih otrok dela, se pravi dva otroka, dve napravi. Mogoče tudi vsem ni jasno, da vsi starši niso tehnično pismeni, da ne omenjam, da jih jaz poznam kar nekaj, ki sploh niso pismeni v slovenskem jeziku, kaj pa ti otroci, kako bo z njihovim izobraževanjem. Iz izkušenj lahko povem, da se teh učenj udeležuje okoli dve tretjini učencev, ostalih zaradi takih in drugačnih razlogov ni pri pouku, a se kdo vpraša kaj je z njimi. Žal jih zaradi nepremišljenih ukrepov čaka žalostna usoda za katero pa niso sami ne krivi ne odgovorni a, kot vemo odgovornost in krivdo bodo nosili sami, kot je to v navadi v tem času, saj se krivdo in odgovornost z lahkoto prenaša na druge.

Ostanite zdravi in mislite s svojo glavo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2