Pa smo ga dobili,

cepivo torej. In kot neka odrešilna bilka se sedaj propagira med državljani, po drugi strani pa se že sliši kako se je le manjši del zdravstvenega osebja dal cepiti. Po svoje je to razumljivo, cepivo je novo, raziskave so bile narejene hitro, da ne rečem površno in kje pa piše, da je tudi stoodstotno učinkovito. No, da bo mera polna pa se je tu že v štartu kar nekaj "fejk" posnetkov cepljen. Najbolj odmevna je slika naše vsesplošno znane strokovnjakinje, ki se je očitno cepila, ziher pa ne s cepivoma proti koroni. Kdo bo malo poguglal bo hitro našel slike in primerjave, ki so vsekakor tako v vsakem razmišljujočem človeku vzpodbudile dvom. Če bi res hoteli kako dobro propagando za cepljenje bi se morali prvi v vrsti cepiti vsi v zdravstvu, ki delajo z COVID bolniki, takoj za njimi vsi predstavniki vlade, itd. 

Se pa sedaj pogojuje opravljanje hitrih testov, ki so po mnenju marsikoga le delno zanesljivi, z odhodom otrok v šole in glede na inovativnost ukrepov, ki jih sprejemajo pri nas je samo vprašanje za kaj vse bo pogoj hitri test. Omenja se tudi odprtje smučišč, ki so kljub temu, da so imeli zagotovilo, da bodo lahko ob sprejetih ukrepih za preprečitev širitve epidemije lahko odprta, pa so sedaj ostala zaprta in s tem tudi ob kar velik del zaslužka, da ne omenjam tega, da se zopet omejuje ljudem aktivnost v naravi, pri kateri je že po defoltu mala možnost za prenos okužb.

Odloke oz. ukrepe itak nima smisla komentirati, ker se spreminjajo s tako hitrostjo, da po moje niti tisti, ki jih sprejemajo ne vedo kateri so aktualni. Se pa splača malo pokomentirati famozne PKPje v katerih se v kupih špeha najde kup stvari, ki nimajo veze z bojem proti epidemiji. Zadnja aka cvetka je prisilna upokojitev vseh, ki izpolnjujejo pogoje za starostno penzijo. Ne, da se ne strinjam s tem, da je potrebno vse, ki sedaj po večini zasedajo udobna delovna mesta, vlečejo v veliko primerih kar dobro plačo in še 40% penzije, čim prej spravit v penzijo in s tem sprostiti kako možnost napredovanja za koga, ki še ima nekaj kariere pred sabo ali pa dati možnost mladim za zaposlitev. No, če pa je to predmet PKPja pa je že druga debata. Po moje, da to ne spada pod ukrepe za zajezitev epidemije oz. lajšanja posledic le te.

Na koncu, če se vrnem k cepljenju, se sam tudi, če bi imel možnost zanj, ta trenutek nebi odločil, razlogi so enostavni, sam ne spadam v rizično skupino, ne živim z ljudmi, ki spadajo v to skupino in, ko sem v prostorih, kjer je možnost okužbe večja upoštevam vse ukrepe.

Vsi ostali, pa kot do sedaj ostanite zdravi in razmišljajte s svojo glavo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2