Cepiti se ali

ne cepiti se je sedaj vprašanje. In takoj na začetku naj pojasnim, da jaz nisem noben anticepilec ali kaj podobnega, prej nasprotno, zagovarjam cepljenje s cepivi, ki so preizkušena in, ki zagotavljajo imunost za premnoge bolezni, ki so bile v preteklosti še veliko hujše kot je sedaj Covid19. 

V čem je torej težava? Jaz jo vidim predvsem v tem, da gre pri koroni predvsem za bolezen, ki je res kar močno nalezljiva a roko na srce le v manjši meri lahko resno ogrozi zdravje normalnemu zdravemu človeku in prav je, da se na to ne pozablja. Zato je v prvi vrsti precepiti predvsem ljudi, ki spadajo v kategorijo ljudi, ki bi jim lahko ta virus močno poslabšal zdravstveno stanje ali pa bi lahko zaradi njega celo umrli. No pa tudi tu bi bilo prav, da to počnemo s cepivi, ki so dokazano vari in učinkoviti. 

Na tej točki pa se pojavi cepivo Astrazeneca pri katerem po poročanju po svetu kar redno prihaja do zapletov in do začasnih ali pa celo kar dalj trajajočih zaustavitvah pri uporabi. Nekaj o tem se da prebrati TU. Pri nas je to cepivo kar zelo razširjeno in z njim sedaj na veliko cepijo delavce v šolstvu in ravno danes lahko beremo o kar dramatičnem zapletu med zaposlenimi na eno od šol. Sicer pojma nimam kaki so kaj pritiski na delavce v šolstvu a si lahko kar mislim, da se ti pojavljajo, predvsem tu mislim na tiste, ki se nočejo cepiti, vsaj sodeč po informacijah glede testiranja za korono, kjer so kar močno pritiskali na tiste, ki se testirati niso hoteli... Glede na vse izkušnje, ki jih imamo pri nas v teh časih, ko je moderno podatke o vsem mogočem objavljati povsod, se kar nebi začudil, če bi kateri od aktualnih politikov zagrozil z objavo podatkov tisti, ki se nočejo cepiti, približno v stilu policijskega ministra, ki je objavil plače.

Zaključek je torej tak, cepiti, da, najprej najranljivejše, nato postopno ostale, s poudarkom na tem, da je cepljenje prostovoljno in, da je telo posameznika še vedno njegova last in odločanje o tem kaj bo z njim počel v njegovih rokah.

Jaz se cepiti za enkrat še ne mislim, razlogov za to je več, kot prvo ne spadam, vsaj za enkrat še ne v rizično skupino, cepivu, ki ga sedaj pri nas ponujajo ne zaupam, seveda pa od cepljenja ne mislim nikogar odvračati, kot rečeno vsak dela to kar misli, da je za njega najboljše. 

Na koncu pa se vrnimo v ne tako daljno preteklost, ko smo še imeli gripo, ki jo sedaj očitno ni več in o tem koliko ljudi je bilo takrat v bolnici in koliko jih je umrlo...

Ostanite zdravi, pa ne samo brez vročine ampak tud zdrave pameti...


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2