Sem lahko malo sarkastičen

 v teh časih to res ni težko biti. Vrednote so se itak že zdavnaj popolnoma spremenile, ker če bi bilo vsaj nekaj moralnih norm bi sedaj vsi, ki imajo to možnost bili doma in pač po najboljših močeh naredili vse, da bi lahko funkcionirali od doma. Pri tem mislim na delo od doma, ki je v tem času za mnogokaterega popolnoma izvedljivo. To lahko povem iz prve roke, Tatjana je v tem pandemskem času, sploh od začetka drugega vala naprej doma in dela od doma. Ne bom sicer sedaj problematiziral tega, da jaz sedaj nimam mira ko pridem iz nočne ali pa tudi, ko sem doma med tednom, saj non stop sestankuje in ti sestanki niso nekaj kar bi bilo na takem glasovnem nivoju, da bi se dalo zraven brat knjige, ampak tak pač je.

Druga pesem pa je delo tam, kjer se obračunavajo famozni "korona" dodatki, tam opa vidimo ne samo, da eni delajo skoz na delovnem mestu, pač pa smo lahko pred kratkim v tarči ugotovili, da so eni sposobni delati 400 ur na mesec in za to dobivati rekordne zneske. Najbrž je tudi v drugih vejah javnega sektorja isto, čeprav vsi dobro vemo, da so ene službe, ki pač ne morejo delati drugače, kot da so na delovnem mestu pa taiste službe imajo delovna mesta, ki lahko svoje delo opravljajo tudi od doma pa se tega le v redkih primerih poslužujejo, a ker jaz nimam nič z organizacijo dela pač ne vem zaka je temu tako. 

No pa če se vrnem kar k temu, da bi že zaradi moralnih vrednot morali vsi poskrbeti, da se število okužb zmanjša na vse možne načine, potem bi bilo smiselno, da so prav državni organi prvi zgled, žal pa je daleč od tega. Ne, mi bomo raje zapirali šole in otroke zopet zaprli, mi bomo raje prepovedali športne treninge za mladino, pa da ne pozabim, da bomo spet začeli zapirat regije in pa seveda še en zelo pomemben ukrep, ki je že tak dolgo, da po moje bi eni najraje vidli, da bi bil vsaj do konc mandata trenutne vlade, to je nočna omejitev gibanja. Ja, to so ukrepi s katerimi mi poskušamo zajeziti korona krizo, pa čeprav je bilo v večih študijah ugotovljeno, da omejitev ponoči nima vpliva na širitev virusa, v nasprotnem pa se je pokazalo, da je ravno na delovnem mestu največ okužb. To se je potrdilo tudi v okolju, kjer delam sam, kjer smo imeli dva vala, ko je nekdo pač prinesel virus in sta zaradi tega bile dve izmene tako v izpadu.

Ampak, kot rečeno, razlika je če hodiš v službo, ker pač ne gre drugače, vsi vemo brez peka v pekarni ne bo kruha in podobno, a moralno sporno je biti v službi samo zaradi "korona" dodatka.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2