Ukrepi apsurda

 so v veljavi v teh dneh in, ko smo bili že vsi prepričani, da nas več ne more nič presenetiti, so tu nove anomalije. Tokrat najbolj izstopa "popoln" lokdaun v katerem je vse odprto razen šole, pa seveda športnih tekmovanj, da crkneš od smeha.

Ampak tokratni zapis bo šel malo v drugo smer. Torej sedaj smo prišli do točke, ko je za prehod regij med lokdaunom potreben negativen PRC test, ki ni starejši od 48 ur, ali dokazilo o cepljenju ali pa potrdilo, da ste preboleli COVID.

Uradna verzija iz spletne strani NIJZ:

Prehajanje med statističnimi regijami je ob upoštevanju priporočil NIJZ dovoljeno tudi posamezniku, ki predloži:

  1. negativni rezultat testa PCR test, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa in je opravljen v državi članici Evropske unije ali državi članici schengenskega območja,
  2. potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev ali potrdilo zdravnika, da je prebolel COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali
  3. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.

Torej, zopet smo hendikepirani tisti, ki se nam kljub temu hudo nalezljivemu virusu ni uspelo okužit, da bi posledično potem tudi zboleli. No obstaja tudi možnost, da smo jo a tega pač ne vemo, ker pač nismo imeli simptomov ali pač se nas virus enostavno še ni prijel. Kakor koli, ne samo, da bi lahko preživeli kar nekaj dni doma na bolniški smo pokrivali manjko tistih, ki so bili doma. V mojem primeru jih je zbolela polovica, torej ne rabim povedat, da je nekdo moral delat tudi za ostale, no sedaj se lahko ti še vozijo med regijami ali pa hodijo čez mejo, jaz pa še vedno samo v službo. 

In kaj je zdaj tu čisto enostavna razlaga, najbolj se bo splačalo polizat vse ograje mize in ne vem kaj še samo, da staknemo ta virus, ker bo to najceneje, da se bomo lahko gibali povsod brez problema.

Na koncu bi sedaj moral napisat, da se pred uporabo objave posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom,  pa pamet v glavo

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2