Podkasti

 so že dolgo del neke moje rutine, kar se tiče spremljanja različnih tem iz življenja. Scena pri nas pa je tako močna, da tudi po najboljši volji ne moreš spremljati vsega kar te zanima in tako je kar težko najti čas za vse dobre podkaste, ki nastajajo iz tedna v teden.

Za začetek pa samo mali pregled vsega, kar imam trenutno za nujno poslušanje. Tokrat bom poskušal pregleda narediti po tematskih sklopih.

Najprej podkasti o športu:

Ofsajd, podkast o nogometu slovenskem, ko t reče Jaša v napovedniku, res odličen podkast o nogometu in ga ne zamudim nikoli, potem je tu še tekaški podkast Zagret za tek, ki je še bolj na začetku a je štartal na polno s svojimi gosti in tekaškimi temami. Potem je tu SOS odmev, ki nastaja v produkciji nacionalnega radia in je prav tako vreden poslušanja. No če ostane kaj časa pa poslušam še Tajno društvo OFC in Žoga je okrogla, pa še večerov Polcajt.

Gremo naprej, o politiki oz. komentarju o političnem dogajanju je samo en in edini in ti je LDGD, tudi tega ne zamudim nikoli, se pa delno politike in zraven dela v novinarstvu dotika še Metin čaj in Evropska četrt. Vsi trije podkasti pa nastajajo pod okriljem iste protagoniste in to je Nataša Briški. Žal mi pri slednjih ne uspe poslušati vseh epizod, se pa posvetim tistim, ki imajo zanimive teme in goste.

Za filme, serij ter knjige je tu OBOD, ki je tudi na listi tistih, ki jih ne izpusti, no tu je še kultni podkast o knjigi Štoparski vodnik po galaksiji, Opravičujemo se...

O tehnologiji in novostih v njen je tu Apgrejd, za katerega mi tudi zmanjkuje časa, no o temah, ki se dotikajo tehnologije je tu še valov Od bita do bita.

Za humor in prostočasne teme pa vsak teden poskrbijo Fejmiči, Radio GAGA, Avtomat, A res tega ne veš, in Gospoda, pa skor sem pozabil Navdih, no mogoče sem ravno ne spada a včasih pa tudi je tu še podkast Številke in z Večerove podkastarne še Grema na kafe in seveda Globalna vas ter na koncu še Zgodbe, in skoraj pozabil še kultno oddajo Mihe Šaleharja Toplovod.

Zdaj na novo sem najde še Špilferderber, ki pa spada v produkcijo nacionalnega radia, kjer pa se najade še kup drugih zanimivih podkastov.

Za konec pa še pravljice za lahko noč, ki jih zvesto posluša naš Miha.

Seznam vseh pa najdete tu in ni vrag, da ne najdete tudi kaj za sebe.

Zanimivo je, da na spisku nimam niti enega več tujega podkasta, ker potem pa bi lahko samo še poslušal, ker na tuji sceni jih je tudi cel kup z zanimivimi temami, mogoče se za katerega od njih najde čas poleti, ko se izdajanje epizod pri nas malo zaustavi.

A to v bistvu sploh ni poanta tega zapisa, bolj bi se rad usmeril v to, da te stvari delajo ljudje v bistvu zastonj v okviru svojega prostega časa in imajo v bistvu s tem samo stroške. Eni poskušajo to malo pokriti s prodajo kakih izdelkov, spet drugi pač z nabiranjem donacij. Kakor koli pa je pač vse to zahteva določen čas in vloženo energijo vseh , ki to počnejo poleg svojih rednih služb. 

No jaz sem se odločil, da vsak mesec na nek način podprem vsaj enega o od podkastov, ki jih poslušam, zdaj ali bo to nakazilo denarja ali nakup kakega izdelka je odvisno od podkasta do podkasta, ampak obljuba je dana in bo to v bistvu mali prispevek, ki ga jaz lahko dam vsem, ki se trudijo in mi v bistvu na nek način lepšajo življenje in me hkrati tudi izobražujejo. Če bom s tem spodbudil še koga k tej gesti bom vesel.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2