Kako butasto

 se moraš počutit... Ampak, najprej "disklejmer", ne jamram zaradi sebe, ker jaz sem se imel možnost cepit pa je nisem izkoristil.

Torej, te dni na veliko beremo o tem kakšne ugodnosti imajo tisti, ki so bili ali cepljeni ali so preboleli korono, torej od prehodov meje, do tega, da lahk greš v gostilno in ne vem kaj še vse... No po drugi strani, pa cepivo ni na voljo vsem (no tukaj berem, da kmalu na bo več tako) pa vendar, trenutno cepivo ni na voljo vsem, ki se imajo željo cepiti, kljub temu, da beremo, da cepivo ostaja v skladiščih neporabljeno, ker se pač klicani ne odzovejo na cepljenje. A pa je res tako težko potegnit spisek ven in začet klicat tiste, ki so se že ne vem kdaj prijavili na cepljenje in ni hudič, da se jih nebi kar nekaj odzvalo na klic in bi lahko porabili to cepivo...

Drugi absurd, ki pa je še večji pa so t.i. prebolevniki, ki imajo enake ugodnosti kot cepljeni, torej so v bistvu sedaj res v najboljšem položaju saj lahko s potrdilom o prebolelosti korone delajo kaj hočejo, čeprav vsi vemo, da se lahko ponovno okužijo in nemalo primerov je, kjer so se eni in isti že večkrat okužili, ampak to sploh ni važno, ker se je pač nekdo odločil, da je prebolelost OK je to to. Še najbolje za njih pa je, da po bo za večino po poteku pol leta od okužbe na voljo cepiva kot smetja in si bodo lahko izbirali kdaj in s katerim bodo cepljeni. Res so tile ukrepi prava brca za vse, ki so se res pazili v tem času, upoštevali vse mogoče ukrepe, delali od doma in ne vem kaj še vse, in za nagrado so lahko sedaj še bolj doma, no OK na teraso lokala lahk grejo... In kaj naj si mislijo tisti, ki jim je dolgoletna skrb za lastno zdravje, se prvi redno ukvarjanje s športom in na splošen zdrav način življenja prinesla tako dober imunski sitem, da pač so odporni na viruse in na splošno na bolezni, ki že tako ali tako ne obremenjujemo zdravstvenega sistem, tudi ti so bili za to res lepo nagrajeni.

Torej, čeprav ne cepljeni ne prebolevniki nimajo zagotovila, da se ne morejo okužiti, celo nasprotno, ve se, da se lahko, a vendar imajo privilegije, ki so so res nerazumljivi vsaj za mene, ampak kot rečeno, jaz sem možnost imel in je nisem izkoristil in sem se s tem zavestno odločil, da pač teden dni na hrvaškem ni zadosti velik motiv za cepljenje, ker kot rečeno tudi nimam sreče, da bi podlegle temu "strašnemu" virusu, pa čeravno nisem imel možnosti kakršne koli izolacije, je pa to velika klofuta za vse, ki pa so jih ti ukrepi diskriminirali.

Ampak, naslednji teden bo vse drugače in pričakujem, na tisoče objav o tem, kako so se cepili vsak, ki imajo željo po tem in ne samo tisti, ki poznajo koga, ki koga pozna, kot je to ponavadi v Slovenji...

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2