En klik stran

od tega, da je lahko življenje lepše. In do tega je prišlo včeraj, ko sem se spet zapletel v neplodno debato na Twiterju, pa kljub temu, da se poskušam izogibati temu sem včeraj spet padel v eno in po njen dokončno zbrisal profil in naredil temu konec.

Namreč ne samo, da vem, da so te debate itak nesmiselne, sploh ko gre za družabna omrežja, pa so te še toliko bolj butaste, ko se spustiš v debato z ljudmi o stvareh, ki so is, da ta ko rečem iz mojga "foha" pa na koncu ne morem prit do konca. 

Torej kaj se zadnje čase dogaja, tu mislim predvsem na Twiter, ki je iz omrežja, ki je še pred nekaj leti ponujal, kratke domislice, tu pa tam kako dobro povezavo, do kake vsebine, je danes prešel, na to, da vsak vsem vsiljuje svoje mnenje o stvareh o katerih nima pojma, da je komentatorstvo, ki je včasih bila domena predvsem športnih kavč selektorjem, prišlo na nivo, da je vsak, zdravnik, policaj, politik, učitelj, farmacevt, imunolog, prehranski guru, in ne vem kaj še vse. Glavna stvar je, da se vsak strinja samo z tistim, ki je res popolnoma isto misleči in, da je vsako odstopanje takoj deležno ne samo nestrinjanja ampak tudi žaljenja. 

In potem je takoj na mestu tu vprašanje, a mi je res treba tega? koliko koristnih informacij pa sem v tem času zares dobil? Odgovor je na dlani, bore malo ali zanemarljivo, mogoče namig za kako dobro knjigo ali za kak izlet a v zelo mali meri, vse ostalo pa samo natolcevanja, pametovanja in žaljivke in ja res je tega mi ni treba.

Torej na koncu mi ostane FB na katerem pa že nisem objavil lastne objave lep čas, mogoče tu pa tam kak spomin na preteklost ali delitev kake po mojem mnenju dobre vsebine in edino zaradi česar ostajam na FB je zaradi parh skupin od katerih dobim nekaj zanimivih informacij, recimo kake spo razmere na tekaških progah pozimi ali pa če kdo kaj dobrega zašpila na frajtonarco, tu pa se za mene stvar konča. Pa ostaja še Insatgram, da malo pofirbcam kje se kdo potepa in, da dobim kako dobro ideja za kak izlet.

Medijev je nešteto in z zdravo mero pameti lahko vsak izlušči informacije, ki so za njega pomembne in niti malo ni potrebno, da bi ne meni ne komur koli drugemu kdo vsiljeval svoje kvazi mnenje preko družabnih omrežij. 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2