Spet ista pesem

 kot lani. Torej avgust je tu in že se vrstijo pozivi k temu, da se naj vsi vrnejo domov do 15. avgusta in s tem omogočijo normalen začetek šole in podobno. A seveda je še živ spomin na lansko leto, ko so se prav tako vrstili taki pozivi a vsi vemo kaka je nato bila realnost. Šola se je res začela a kaj kmalu tudi končala no vsaj kaj se tiče šole v šoli. Sledili so meseci zaprtja, meseci, ki so in bodo pustili nezavedne posledice še leta na ljudeh.

In kako je danes, imamo sicer cepivo ki je sedaj vsem prosto dostopno, kar pomeni, da se lahko cepiš kadar koli in si tudi sam lahko izbiraš s čim se boš cepil a vseeno ljudi ne znajo prepričat k temu, da bi se tega posluževali. Tako smo na slabih 40% precepljenosti kar pa je veliko premalo, da bi lahko preprečili ponovni izbruh epidemije.

Torej realnost je taka, da nas ponovno čaka isti scenarij kot lani a ob enem se postavlja kar nekaj vprašanj. Kaj bo recimo s temi, ki pa so se cepili a bodo deležni istih ukrepov oz. bodo(mo) prav tako morali biti zaprti ob ponovnem "lockdownu" ali kako bodo to speljali, kajti že ob tako slabi precepljenosti bi ta znala še dodatno pasti oz se ustaviti ob dejstvu, da pravzaprav ni razlik za ene in druge. Nekaj na to temo lahko preberete v članku TU, kjer o tem nekaj spregovori za mene edina avtoriteta na tem področju v Sloveniji dr. Fafangel.

Torej čaka nas zanimiva jesen, ampak nič za to, važno je, da ohranimo zdravo pamet in vsak naredi največ kar v danem trenutku lahko zase in za okolico.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2