Svetovna zima

 je še ena od trilogij Kena Folletta. Gre za kar obsežne knjige od katerih sem prebral prva dva dela, ki sta dosegljiva tudi v e obliki, tako, da na tretji del še malo počakam ali pa ga bom moral prebrati pač v klasični verziji.

Torej prvi del se začenja globoko pred drugo svetovno vojno in opisuje razmere v Angliji in Nemčiji, Ameriki in Rusiji od koder izvirajo glavni junaki. V bistvu knjiga prepleta zgodbe namišljene oseb z osebami, ki so krojile zgodovino tega časa. Kot rečeno zgodba se začenja pred prvo svetovno vojno in se pri del zaključi z prvo omembo Adolfa Hitlerja, od tam se zgodba nadaljuje v drugem delu, ko se svet zopet zavrti v objemu skoraj neverjetnih stvari raznih političnih gibanj, ki nato prinesejo drugo svetovno vojno. Torej je drugi del predvsem opis dogajanja pred in med drugo vojno, zgodba je ob enem žalostna in srečna. liki doživljajo stvari, ki jih nebi privoščil nikomur v današnjem času in so lahko ob enem v poduk vsem nam, da se kaj takega nikoli ne ponovi.

Torej pred mano je še tretji del, za katerega sploh ne vem kam se zgodba zapelje in se bom pustil presenetiti.                                                                 slika: emka.si
Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2