Korona nebuloze

 ki jih sejejo predstavniki stroke nimajo konca. Pa, da najprej začnem z novo različico korone, ki si je zaslužila novo grško črko, tokrat gre za omikron, ki naj bi bila še bolj nevarna in oh in sploh, kar pa je najhuje, cepivo, ki trenutno obstaja naj nebi bilo učinkovito. Vsaj po prvih izjavah je bilo tako a so se le te začele kaj hitro spreminjati v prid cepiva, kljub temu pa naj bi farmacevti začeli prilagajati cepivo. Kakor koli pa se seveda še vedno bolj ali manj neuspešno poziva ljudi k cepljenju. No sedaj se na veliko razpravlja o obveznem cepljenju in se o tem sprašuje politike, ki pa so vsi po vrsti nasprotujoči a razlog je seveda povsem praktičen, smo namreč pred volitvami in nihče si ne bo upal na glas povedati kaj v resnici misli, to nam je vsem jasno.

Je pa najbolj neumna izjava glavne "strokovnjakninje" za korono pri nas, da naj bi necepljeni sami plačali stroške hospitalizaceje. Mati božja kake izjave imajo ti ljudje, me prav zanima ali sploh kaj pomislijo prede kaj izjavijo za medije ali pa so to le miselni prdci, ki pač priletijo iz ust predem bi kdo sploh kaj pomislil. Če pa se že pogovarjamo o plačilu zdravstvenih storitev pa bi bilo pametno, če bi recimo pogledali tiste, ki si sami uničujejo zdravje recimo s kajenjem ali pa tiste, ki se gibljejo samo med hladilnikom in kavčem, pa še cel kup tistih, ki imajo malo preveč radi alkohol, kaj ko bi najprej tistim zaračunali zdravstvene storitve ali pa še bolje jim kar nebi plačevali bolniške. Kaj, ko bi kar z nekim odlokom določili kako pa kaj, ker pač v teh časih je odlokočevanje najmodernejše. Ampak žal smo še vedno država, kjer je ustava nad vsemi zakoni in tako nam je z ustavo zagotovljena tudi pravica do zdravstvenega varstva in kot nam povejo izkušnje večina odlokov na koncu ne zdrži ustavne presoje.

Pa gremo raje za konec k veselejšim temam, torej zima je letos pohitela in nas počastila s prvim snegom tudi po nižinah, no tam se sneg ni obdržal, ga je pa za to toliko več v hribih in v sredo sem že bil prvič na tekaških na Rogli, ta vikend pa se je tudi že uradno odprla sezona, tako, da za vse nas, ki imamo radi zimo je to odlična novica.


                                                              prva zimska te sezone

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2