Iz pete sezone pa najbrž v korona neskončno

 vsaj tak se zdi po vsem tem kaosu, ki vlada s tole korono zanje dni. Ukrepi in razni termini za izolacije in karantene se spreminjajo iz dneva v dan in ne vem kako lahko kdo temu sploh sledi. Že to kaj je karantena in kaj izolacija in kaj v katerem primeru za koga je še za mene prava uganka, kaj šele za koga starejšega, ki mu je dostop do informacij, ki so na netu prava enigma. Seveda ti ljudje nato spremljajo njim dosegljive medije kot sta radio in televizija, ki pa sta večaj izvrgla informacijo on največjem številu okužb in to v nedeljo, ko je pregovorno bilo najmanj okužb. No pri tem je le enkrat, vsaj kaj sem jaz zasledil bilo povedano, da gre v bistvu za teste iz še četrtke in petka, ki so jih poslali v Nemčijo. Noro res kako poročanje imamo te dni. Nato sledijo še izjave v medijih našega silnega vodje NIJZ, ki seveda pove, da se temu ni čuditi, saj kako pa se ljudje obnašamo. Ja, kako pa se no... A mu res ni jasno, da če se ljudje nebi vsaj približno obnašali normalno in, delali, se pravi hodili v službo bi on recimo lahko mirne duše stal na bencinski z masko ali brez, ker tam nebi blo nikogar, no ne da bi mu kak korak peš škodil glede na njegovo pojavo, pa vendar.... Noro res. Še bolj nora je zmešnjava s temi karantenami ob t.i. rizičnem stiku. V teoriji si lahko zdrav doma tri teden, če omikron, ki si blj zasluži ime prehlad potuje lepo po štiri članki družini, no nato pa seveda še sam slej ko prej dobiš prehlad in si na koncu doma več kot en mesec. Si, kdo predstavlja kako bi bilo, če do tega res pride? Ja zna bit, da bi kopica teh naših "strokovnjakov", ki imajo vsi tud kar nekaj viška kil dobil lepo linijo pred poletjem, ker bi bli bolj ali na na vodi, pa na kaki vloženi zelenjavi, če so si jo seveda pripravili v jesen. 

Po vsej logiki bi ob teh številkah moralo biti sedaj v bolnicah na 10 tisoče ljudi, da se ne pogovarjamo o teh na intenzicni negi a temu ni tako, dajmo se vprašat zakaj. Odgovor je vsem jasen in tudi iz pričevanja tistih, ki so bili pozitivni na omikron je jasno, da to niti girpa ni, kaj šele kaj hujšega. No pa ko smo glih pri gripi, tudi letos ni govorna o njen, kako zanimivo a ne. Pa s tem nočem rečt, da korona ne obstaja, pa da gripa ne obstaja, seveda obstajata oba virusa, pa še kup drugih, ampak očitno se lahko proti njim borimo samo z zdravo pametjo. Torej delujmo preventivno, če smo bolani ostanimo doma, a to ne pomeni, da je treba poleg vas zapret še celo familijo, kot da imajo tifus, kugo ali kaj podobnega. Dajmo naredit nekaj za lastno zdravje in zapiranje v stanovanja sigurno ni ukrep, ki bi bil ustrezen. 

Vsi premoremo nekaj zdrave pameti in pokažite mi enega, ki bolan lahko hodi naokol, pri tem mislim bolan, ne pa tak, ki dvakrat kihne in malo pošmrka, ta še ni bolan, sploh sedaj v tem času, za katerega vemo, da so pred korono tud zaradi gripe ljudje umirali.

Lepo pa bi bilo, da bi tudi mediji, ki so najbolj dostopni širšim množicam začeli poročati objektivno, se pravi informacije podajati v celoti in pridobiti relevantne informacije od večih virov, ne pa samo lajnati ene in iste obraze, ki tako skoz vrtijo eno in isto mantro. 

Seveda, pa je to pri nas zelo težko, če že ne skoraj nemogoče glede na to, da je neodvisnih medijev, ki zapolnjujejo večino programa pri nas ni več, pa tu ne bom sedaj zašel še na kake bolj občutljive politične teme.

V upanju, da ste zdravi, brez karantene ali izolacije in, da ostanete predvsem pri zdravi pameti.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2