Gremo proti počitnicam

 in času, ko bo spet vse bolj sproščeno. A pred tem je prav, da se malo ozremo na dogajanja v bližnji preteklosti. 

Dobili smo novo vlado, ki vleče prve okostnjake iz omar, ki se bori z nesmiselnimi kadrovskimi potezami prejšnje vlade, ki se bori z odpravo posledic ob deljenju bomobonjer in še bi se dalo naštevati. Prve spremembe nas lahko, no ali pa če govorim samo za sebe, me lahko navdajajo z nekaj optimizma, kadri, ki se na novo postavljajo so zopet tisti, ki se spoznajo na svoje delo in samo upamo lahko, da ni samo barva članske izkaznice edino vodilo za zaposlitev.

Pa pustimo politiko in se malo ozrimo še na geopolitično situacijo. Vojna v Ukrajini se nadaljuje, sam priznam imam ob tem mešane občutke, je pa nekaj res, da vpliv čutimo vsi. Napoveduje se energetska kriza, lahko da bo prišlo tudi do pomanjkanja raznih surovin in hrane. Poleg tega pa se močno zvišuje tudi inflacija, ki ima vpliv na vsevečje podražitve na vseh področjih, obrestne mere, ki so se do sedaj vseskozi zniževale in bile celo nekaj časa negativne, so se sedaj začele zviševati, najprev v Ameriki, sedaj tudi na območju EU. Vse to vpliva na finančne trge in priznam, da kar mukom gledam tečaje delnic in posledično skladov v katere nekaj malega nalagamo z namenom varčevanja. 

Z eno besedo vse dogajanje okoli nas najbolj vpliva na malega navadnega človeka, ki se potem spopada z draginjo in podobnimi zadevami a prav je da smo optimistični in, da upamo, da bo tudi to, kot je vse do sedaj minilo ali kot pravi rek "nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha"

Kot pa rečeno na začetku, bliža se čas počitnic, dopustov, skratka čas, ko poskušamo dati vsakodnevne skrbi malo na stran, se sprostiti, prebrati kako dobro knjigo, se posvetiti svojim najbližnjim in si napolniti baterije, kot se to reče.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2