40 dnevni eksperiment

 ker pač že dolgo nisem imel kakega izziva, sem se ga lotil v času, ko so tako popularni ravno 40 dnevni izzivi. Torej v tem postnem času vdlikokrat čujemo, kako bo nekdo 40 dni brez alkohola, pa to in ono. V glavnem, ker že tudi sam nisem imel pravega izziva sem se tudi sam odločil, da po dolgem času malo omejim recimo vnos sladkarij in raznih čipsov, tako, da se bom teh 40 dni poskušal držat tega. Seveda bom naredil manjši odvod, malo sladkega si bim vseeno privoščil v obliki kakega proteinskega pudinga ali jogurta, od prigrizkov pa sem se omejil na orehe in kako pest arašidov.... No če bom tako shujšal kako kilo mi bo toliko lažje tud pri teku, ki sem se mu začel malenkost bolj posvečati, seveda vse v okviru zmožnosti, ki mi jih dopušča moja peta. V glavnem poskušam narediti vsaj dva krajša teka, kjer malo spreminjam hitrost in enga enournega počasnega. Saj vem nič drastičnega a za kaj več tudi nisem sposoben oz. bi kaj več bilo naravnost samomorilsko, ker bi me pač noga preveč bolela. 

Sem pa na ravnost zadovoljen z izkupičkom športnih aktivnosti prva dva mesece, saj sem z tekom zaključil pri malo čez 200 kilometrih, pri tem dodal dobrih 260 kilometrov na gorcu in 220 kilometrov na tekaških, pa če k temu prištejem še nekaj ur vaj za moč in teden na alpskih smučkah, lahko rečem, da sem bil več kot priden.

Torej leto se je začelo res obetavno in sedaj počas že gledam proti pomladi in toplejšemu vremenu, čeprav pogled skozi okno ni najbolj obetaven, a upam do se druga polovica marca le prevesi v pomlad, ker zima je bil vsaj za nas, ki smo prve snežne radosti užili že konec novembra, res dolga.

Torej z optimizmom v naslednja dva meseca in v upanju, da zdržim 40 dni in seveda, da pridem iz tega kako kilo lažji, kar pa je v bistvu prvi motiv, čeprav zamolčan...


Do tačas, pa ostanite zdravi in mislite s svojo glavo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2