Ptujski vikend

 ali kako bi rekli vikend potepanju na Ptuju. Vreme ni glih kazalo za kake bajne izlete zato smo se odločili, da gremo v bližnji Ptuj. V petek popoldan smo parkirali na super PZAju v Zabovcih tik ob ptujskem jezeru. Res super parkirišče z sanitarijami, vodo, elektriko in še igriščem za otroke, prav tako je v bližini piknik plac in pa seveda super trasa za sprehod, tek ali kolesarjenje okoli Ptujskega jezera.

Sončni zahod, skoraj kot na morju.


Tek okoli Jezera


V soboto dopoldan smo se nato prestavili do kampa Term Ptuj, se sparkirali in se šli namakat. Seveda so zunanji bazeni še zaprti a je znotraj dosti bazenov, tako da se da malo tudi odplavat, če kateri to želi. Velik plus teh bazenov je tobogan za otroke, za nas savniste pa dostop do savn. Te so znotraj, kjer je režim malo da ne čudn, saj so tam kopalke obvezne... No so pa potem savne še zunaj, kjer pa je savnanje pač tako, kot mora biti...

Popoldan pa smo poiskali picerijo, ki je po oceni Ptujčanov najboljša in to je picerije oz. Pivnica Zlatorog, kot se uradno imenuje. Pečejo pa pice, ki so jih jedli tam nekje v 80ih ali začetek 90ih. Probali smo, men osebno oz. vsem nam ni bla bogve kaj, te pa vrne kako desetletje ali več nazaj , to pa.




Popoldan še malo sprehoda po Ptuju, ki je res lepo mesto, vsaj staro jedro.


V nedeljo pa še dopoldansko kopanje, in popoldan nazaj v Maribor.

Pod črto, PZA Zabovci, vreden obiska, dobra točka, če imaš s sabo kolo ali pa za organizacijo kakega piknika skupaj z otroci, saj si bodo najdli plac za zabavo. Kar se tiče Term Ptuj, je kamp še napol zaprt, sanitarije samo v oddaljeni stavbi recepcije, so pa sanitarije, ki so še zaprte obnovljene. Velik plus je tobogan in pa savne, je pa temu primerna tudi cena, ki je kr visoka.








Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2