Še malo knjig

 ker se bliža konec leta in še letni čas je ravno pravšnji za branje dam na brzino še mal priporočil za vse ljubitelje knjig.

Najprej eno slovensko. Mojca Širok je napisala nov roman, ki se tokrat dogaja v okolju inštitucij EUja. Čeprav je knjiga dokaj kratka pa tako preskakuje med udeleženci in mesti, da je potrebna popolna koncentracija.

Naslednja je mnogo daljša a ne tako naporna za branje, gre za drugi del romana Simona Scarowa. Nadaljevanje zgodbe o policijskem detektivu, ki poleg tega, da rešuje kriminalne primere, mora krmariti tudi v delikatnem obdobju začetka II. sv. vojne. Knjiga idealna za vse, ki so ljubitelji kriminalk in zgodovine predvsem v obdobju II. sv. vojne.

Sedaj pa še tretja. Ta pa je Folletova iz serije Kingsbridge z naslovom The Armur of light. Knjiga opisuje obdobje začetka industrijske revolucije in življenje v času, ko so v delo začeli uvajati stroje in avtomatizirati delo. Prav tako se dotakne Francoske revolucije in Napoleonovih osvajanj.

Tore, če potegnem črto pod vsem, na voljo imate tri knjige, ki se med seboj po žanru in po stilu pisanja povsem razlikujejo, je pa vsaka po sebi zanimiva.

Kot zanimivost, pa v prihodnje nekaj malega o knjigi Kitajskega avtorja.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2