"Veseli" december

 mesec, ko dobim občutek, da enih hočejo nadomestiti vse tisto kar jim nikakor ne uspe skozi leto. Trgovine bojo vsak čas poknile pod težo vsega ljudstva, ki se zgrinja in nakupuje vse živo, največkrat točno to, kar nikoli ne bodo potrebovali, ampak ker je december je pač treba. To se potem odraža na kupih smeti, ki se kopičijo z rekordno hitrostjo. Pri nas imamo pet ogromnih kant za ločevanje odpadkov, plastiko se prazni v sredo, seveda so te kante že par dni prej polne ali bolje rečeno prepolne plastike. Ko jih smetarji končno odrešijo, so že po parih urah zopet že skoraj do polovice nafilane s plastiko, naslednji dan so polne do vrha in nato se do naslednjega polnjenja samo še dela kup. 

In pol se mi čudimo zakaj so take temperature konec decembra, torej v času, ko bi se morali zavijat v bunde in kape, mi pa na okoli hodimo v lahkih oblačilih, ki so vse prej kot zimska. A brez skrbi, bo narava že skompenzirala tudi to in nas bo najbrž še zelo zeblo, preden bo pomlad. 

Torej leta je počasi konec in bi bilo prav, da se malo pogleda nazaj, po drugi strani pa se sprašujem, če ima to sploh smisel, No mogoče ima, sploh če so se zgodile kake reči iz katerih se bi bilo pametno kaj naučiti, ker še vedno je pač tako, da najboljša šola so pač lastne, pa da ne rečem napake, bo bolje, da rečem izkušnje. Vedno se naredi kaj takega, kar te nauči, da si lahko zaradi tega pol pametnejši, da ne rečem modrejši.

Čeprav so leta le številka pa sem jaz leto s tem ko sem napolnil 50 nekako le prestopil v neko novo obdobje življenja, obdobje, ko se moram sam opomniti, da je potrebno izkoristiti življenje ali bolje rečeno del življenja, ki ga lahko še kvalitetno preživim, da ne bom čez par let ugotovil, da sem se postaral in, da je življenje šlo mimo mene. 

Bolje, da na tej točki neham, kakor koli, leta je konec, vsi tisti, ki čakate, da po novem letu začnete, ne čakajte na prvega in začnite že danes, vsi ostali pa nadaljujte in delajte točno to kar vas dela sreče in zadovoljne, predvsem pa mislite s svojo glavo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2