Preskoči na glavno vsebino

Junij

je bil v znaku udeležbe na kar dveh dolgih tekmovanjih. Najprej smo se preganjali po Pohorju, nato še okoli Balatona, zato je tudi mesečna kilometrina temu primerna. Spet je tako padel novi mejnik v prelaufanih kilometrih v enem mesecu in to celo v mescu, ki ima samo 30 dni, kar se včas zna kar poznat. No kar se tiče ostalega, je pač kolo spet malo bolj v ozadju, no če ne druga mi ga je uspelo vsaj dat poservisirat, Pohorje pa tud nisem glih neka velik videl, razen čez okno seveda.
V glavnem moja prioriteta je tek in to v velki večini zjutraj, popoldan pa le takrat, ko družbo delam Tatjani.

V glavnem statistika je sledeča:
- teka je blo skupaj 665,1 kilometra, od tega dve tekmi dolgi 174 kilometrov
- na kolesu pa še vedno skromnih 241 kilometrov


Ker, pa je pred mano prihodnji mesec projekt sezone, bomo ta mesec malo bolj na lahko ;)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...