Ležerno

minevajo tile dnevi tu v Grčiji. Ja res je čovek se hitro navleče tukajšnjih navad. Čeprav to ne pomeni, da pa tu le čisto nič ne delam. Delovnik je skoraj tak, kot ko sem doma, dva dni dela in dva dni fraj, je pa res da ostali čas, ki ga ni malo, ubijam na tak ali drgačen način.

No da povem kje sploh sem. Nastanjen sem v mestu Alexandroupoli, ki je glavno mesto pokrajine Evros, ki kot že ime pove leži ob reki Evros, ki je mejna reka med Grčijo in Turčijo. Na drugi strani pa je to tudi obmorsko mesto na obali Jonskega morja. Grško - Turška meja je tudi glavni razlog, da sem jaz tukaj, saj v tem času poteka na tem mejnem območju skupna opreacija Evropske agencije FRONTEX. To pa pomeni, da smo tu zbrani policisti skoraj vseh držav EU in pomagamo Grškim kolegom pri varovanju zunanje meje EU.Razlogi so vsem, ki vsaj malo spremljajo dogajanja v zadnjem času in pritiske na zunanje meje EU jasni.

Seveda ne gre brez teka. Vendar tud pri treningih sem zadnji teden malenkost popustil vsaj kar se tempa tiče. Sedaj se po uspešnem nastopu na maratonu, zame začne čist zares sezona ulter in je seveda edino pametno, da malo popustim pri intenzivnosti treningov, saj bi blo zdaj pokasirat kako poškodbo pravi nesmisel. Če bo vse po planu se bom maratonu posvetil še v jesenskem obdobju in poskusil še malenkost izboljšat svoj rezultat ;)

Prva ULTRA tekma bo na vrsti že sredi maja in bo v bistvu nekakšen popravni izpit od lani, ko sem imel nekako na 2/3 teka, kar velik težav, da se spravim nazaj na cesto. Seveda gre za 12 urni tek v Vogau. No ta tekma in vse prihodnje pa bodo v bistvu bolj ali manj priprava za glavno tekmo letos, to pa je seveda Balaton.
No, kar se kolesa tiče, ga tu bolj ali manj uspešno nadomeščam z spinerjem v fitnesu, vendar pa se moram kar precej skoncentrirat, da ostanem na njem eno uro, pač nisem za športe v zaprtih prostorih, kaj čemo.

Kakor koli že, mi je ostalo tu še 11 dni pol pa se vrnem nazaj pod Pohorje. Čeprav mi tu res ni nobene sile pa komaj čakam da se vrnem nazaj domov.

Pa še mal Grškega utripa.

Tu tud pesi niso to ko pr nas ;)


Karta Alexandroupolija.


Veter in valovi so v tem času stalnica.

Svetilnik.

Motorizacija Grških kolegov.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2