Regeneracija

telesa in duha poteka v tem času, ko sem na bolj ali manj prisilnem počitku. No če ne druga zgleda da bom postavu nov rekord v tem kak dolgo ne grem laufat... No ob vsem tem imam čas, da temeljito razmislim tudi o tem ali je mogoče vse skupaj le prevelika zloraba mojega organizma in mi vse skupaj zadnje leto bolj kot užitek povzroča kar precej bolečine in težav z zdravjem. 

V bistvu bo skoraj že skoraj leto od kar se borim s takšnimi in drugačnimi težavami. Vse pa so bolj ko ne povezane s hrbtenico iz katere se bolečine prenašajo v spodnji del telesa v enem primeru celo v podplate. 
No prišel je čas streznitve in odločitev, da najprej porihtam težave enkrat za vselej in nato odločitev kako naprej s treningi.

No, da najprej malo opišem moje težave. Očitno imam probleme v ledvenem delu hrbtenice pri čemer sem mi vsake toliko dogaja, da mi medvretenčna ploščica zdrsne in tako pritisne na živec, kar pa pomeni velike bolečine, ki se nadaljujejo v noge, no v zadnjem delu mi je "samo" zakrčilo mišico nad ritjo. Zakrčenost mišice nastane, kot obramba telesa pred nadaljno poškodbo, vendar pa mi ta zakrčena mišica sedaj pritiska na živec in to povzročla bolečino. No ko bojo možgani dali informacijo, da možnosti nadaljne poškodbe ni več, bo obrambni mehanizem popustil in jaz bom zdrav... Naše telo je res sofisticirana mašina ;)

Žal mi nihče ne na pojasniti izvor mojih težav. Vzrokov je lahko več, mogoče sem samo eden od večine ljudi (po statistiki se 80% ljudi) enkrat v življenju sreča s temi težavami, lahko je to veliko sedenja v službi in prisiljena drža telesa, lahko pa tudi preobremenitve pri treningih v zadnjih letih.

No, da bom odpravil zadnji vzrok sem se odločil v tem času, ko sem prisiljen mirovat oz. nekaj malga kolesarim. Kljub vsemu, da se ne ukvarjam samo z tekom pa je le ta v veliki meri na prvem mestu pri meni in z njim najbolj obremenjujem svoje telo. Tako bom zdaj malo spremenil način treninga in se malo bolj posvetil kolesarjenju pa dodal še tekaške rolke in s tem upam vsaj malo razbremenil svojo hrbtenico in jo z drugimi športi še dodatno okrepil. 

Posledično temu pa bo to spet nov strošek za proračun hahaha... A zakaj?? Jaz pač nebi bil jaz, če se nebi začel spogledovati z drugačnimi tekmami (kr nekaj sem si jih že nagledal a o tem kdaj drugič), seveda pa bom za to rabu malenkost boljše kolo in spet bo trpela denarnica...


Za konec pa vodilo za naprej: "Migam za to, da bom zdrav ne pa za to, da me bo non stop nekaj bolelo!!"


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2