Preskoči na glavno vsebino

Na meji

ali bolje rečeno ob meji, je potekalo moje poznojesensko kolesarjenje. Da se ne vozim z gorcem samo po Pohorju sem izkoristil dokaj lep jesenski dan za mal kolesarjenja po hribih v bližini naše južne meje. Tako sem štartal iz mejnega prehoda Rogatec v smeri Žetale in v kraju Sv. Jurij zavil z glavne ceste v smeri table Log. Od tam dalje pa se začne kr konkreten vzpon po asfaltirani cesti v smeri vasi Log. Po kakih treh kilometrih tik pred spustom pa je majhen odcep v desno še mal v hrib in nato se začne makedamska cesta, ki vodi proti izviru mejne reke Sotle. Od tu dalje sledi lepa vožnja z manjšimi vzponi in spusti vse do table, kjer vodi pot do izvira reke, nato pa sledi spust do same državne meje in nato ob meji do vasi Trlično in naprej do mejenega prehoda Dobovec in nato še dobrih sedem kilometrov po glavni cesti do Rogatca.

Cesta z listnatim tepihom.

K izviru Sotle.


Kontrola meje


Lovska koča.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...