Interna tekma

med mano in Tatjano v tem kdo ima manj "špeha" je v polnem teku. No pravzaprv je vse skupaj začela Tatjana, ki si je šla izmerit procent telesne maščobe. Kaki so bli njeni rezultati bo povedla sama, če bo hotela.... No kaj je dosegla s tem je blo to, da se potem tud jaz nisem mogel upreti skušnajvi ali bolje rečeno radovednosti, kolk mam te jaz maščobe v svojem telesu. No že v štartu mi je bilo jasno, da še zdaleč nisem sama mišica in koža, ampak je vmest tud kar nekaj špeha. Že na pogled mi je jasno, da imam kar nekaj zasloge, ki se mi je nabrala predvsem okoli trebuha in pasu.

Meritve so pokazale prav to, največ špeha imam okoli trebuha, na drugem mestu pa je okoli prsi, no ta dva sta v bistvu najbolj izstopajoča vsepovsod drugje pa je še kar OK. 

Sedaj pa k temu, kao to popraviti, če že ne odpraviti. Najbrž je poleg prehrane največji razlog za nabiranje maščobe okoli trebuha povečana raven stresnega hormona KORTIZOL. K povečanju tega pripomore nekaj tudi moja služba z nočnimi izmernami in nerednima spanjem, saj po nočni le težko zaspim oz. bolje rečeno ne zaspim in s tem samo še povečujem nivo kortizola. Seveda pa je tu še prehrana, kjer pa velikih rezerv več skoraj nimam, glede na to, da sem zelo zmanjšal vnos OH-jev ali bolje rečeno sladkarij, ki so bila stalnica v moji prehrani predvsem vsak večer, no vseeno pa se bo še najdlo kaj česar se bom lahko odpovedal in tako še malenkost izboljšal prehrano. Je pa kot na dlani, da pa se vsemu tud ne mislim odpovedat, še manj pa stradat.

Torej zadeva je enostavna, da pridem na idealen nivo imam za slabih pet kil preveč špeha, cilj je zgubiti te kile vendar ne na račun izgube mišične mase, kolk pa bom pri tem uspešen pa bom videl januarja ko imama nasledenj dvoboj ;)

Slika pa je trenutno taka.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2