Čakajoč na zimo

malo pregledujem, kaj vse sem letos počel, vsaj kaj se načinov treninga tiče. Zanimivo je to, da je sedaj vsako leto malo drugačno, med tem ko sem lani kar veliko kilometrov nakolesaril, pa je letos stvar v tem pogledu malenkost drugačna. Kolesarskih kilometrov imam kar precej manj, nekaj gre na račun dolge zimske sezone, največ pa na račun tega, da sem veliko več časa preživel na gorskem kolesu, kjer pa kilometri niso prvotnega pomena. Je pa kolesarjenje veliko bolj sproščujoče saj se lahko izognem gužvi na cestah in uživam v tišini makadamskih cest.

Kar se tiče kettlebell treningov v bistvu izmenjujem dva načina, prvi je t.i. RoP, ki temelji na dveh večinah in sicer na clean & press in pull up-i. Trening se dela v serijah v lestvicah od 1 do 5, ki se ponovijo 6 krat. Seveda je trening sestavljen iz ogrevanja, nato sledijo serije swingov in sklec, nato glavni del in potem še ohlajanje.

Drugi način pa je v bistvu bolj cross fit varjanta z različnimi vajami, kot npr. izpadni koraki z kettlebellom, vojaški poskoki z pull upom, kettlebell cleani in clean & pressi. Uporabljam pa še TRX in štango za vzgibe. Trening je tudi tu sestavljen iz ogrevanja, potem začetne ponovitve swingov in sklec, nato pa sledi glavni del, ki je ponavadi sestavljen iz šestih vaj, ki se ponovijo pet krat, nato pa še obvezno ohlajanje. Oba treninga mi vzameta med 1 uro 20 in 1 uro in 30. 

Včasih po treningih za moč dodam še 45 minut lahkotnega teka v tempu okoli 6 min/km. V zadnjem časi sem začel dodajti še krajši okoli pol ure dolg kettlebell trening S&S, ki je sestavljen iz swingov in TGU, predvsem slednji so odlični za stabilizacijo telesa. Trening pa sem opisal v enem od prejšnjih postov. Vse vaje razen TGU izvajam z 20 kg ketlom, TGU pa za enkrat še z 12 kg. Naslednji in tudi zadnji nakup pa bo 24 kg, potem pa konec, kar se teće tiče.

V povprečju za treninge porabim med 10 do 13 ur odvisno od tega kako delam in kako lahko skombiniramo vse zadeve okoli familijskih zadev. A lahko rečem, da se čas za nekaj miganja pri nas vedno najde.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2