Vsega po malem

bo v tem zapisu. Pa da začnem z uvajanjem 30 urnega delovnika, ki so ga testirali sedaj več kot eno leto na Švedskem. Seveda, so izsledki pokazali samo pozitivne stvari, Seveda so izsledki samo pozitivni, manj bolnišk, boljša produktivnost, boljši družinski odnosi in še kaj, seveda je treba tu povedati, da je plača ostala nespremenjena. Ironično pa je to, da mi v isti sapi prinesejo izjavo s podpisom katere se strinjam, da me lahko v enem tednu razporedijo v službo 56 ur.

Pri nas pa cela vojna delodajalcev, ko je prišlo do dviga minimalne plače za "celih" 8 evrov neto. No mogoče bi morali eni od teh, par mesecev dobiti teh slabih 805 evrov bruto pa, da pol vidimo kako bi bili še nasprotni dvigu.

No potem je tu še novela Zakona o tujcih, ki sproža velike polemike o tem ali je humana in ali je sploh ustavna. Kljub vsem poizkusom, da nebi bila sprejeta zaenkrat ostaja. Se bo pa očitno presojala tudi na ustavnem sodišču. Po prstih so nas hoteli tudi uradniki EUja, ki nasprotujejo možnosti uzakonjanja zaprtja naše meje v isti sapi pa so še za tri mesece podaljšali kontrolo na avstrijski meji, kar pa ni v skladu z nobeno evropsko zakonodajo. A očitno se tudi zakoni v različnih državah interpretirajo različno. Žal ne morem mimo stavka, ki sem ga zadnjič zasledil, ko je bilo malo z ironijo napisano, da je EU v bistvu četrti rajh.

Se pa končuje mrzli val, ki se je pri nas zadrževal več kot en mesec in smo končno po dolgem času imeli pravo zimo z mrazom in snegom, ki pa se očitno počasi poslavlja. Seveda pa je še dovolj časa tudi v februarju in še v marcu za kaj snega.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2