Posiljeni ali prisliljeni

so od ponudnikov, ki nam omogočajo komunikacije, interneta in televizije. Pred začetkom leta so nas prijazno obvestili, da bodo podražili storitve mobilne telefonije in televizije, kar v mojem primeru naša 3 evre na mesec, se pravi skoraj ena naročnina več na leto.

Ampak v čem je težava, no vsaj jaz jo vidim, ne vem kako je z vami. Večina nas ima tako imenovano paketno storitev pri enem ponudniku, ki pa najbrž ni najcenejša opcija, vsaj tako se mi zdi, najbrž bi bilo ceneje malo pobrskati pri različnih ponudbah pri konkurenci, ampak o tem kdaj drugič. 

Bolj sporno, kot to, da paketna ponudba najbrž ni najcenejša je to, da v bistvu plačujemo za nekaj kar v bistvu sploh ne uporabljamo. Naprimer, doma imamo nameščenih okoli 130 TV programov, od tega jih jaz gledam mogoče 10, pa sem zastavil številko zelo visoko, če prištejem še ene tri, ki jih stalno gledajo otroci smo ajde na 15, da zaokrožim. Ostane 115 programov, ki jih plačujem a jih nikoli ne gledam. Torej sem prisiljen plačevati za nekaj kar ne uporabljam in tu se mi zdi na mestu, da bi uporabniki imeli možnost plačati le tisto, kar dejansko gledamo in bi lahko sami izbirali in temu primerno tudi plačevali. Predstavljam si, da ob današnji tehnologiji pač ni težko zrihtati zadeve tako, da se pač naročiš na neko storitev v tem primeru TV kanal in pol naročnina velja en mesec in temu primerno tudi plačaš. TV "on demand" ali kako se temu moderno reče. Obstajati bi moral cenik za vsak TV kanal in bi točno vedel koliko je neka stvar vredna, sedaj pa sem deležen podražitve, ker pač je v shemo vključen nek kanal, ki je to povzročil, sam pa ga sploh ne gledam.

Enako je z telefonijo, prodajajo nam neomejeno število minut klicev in neomejeno SMS jev, jaz pa se pogovarjam mogoče 45 minut na mesec in pošljem 10 klasičnih SMS jev, torej zakaj plačati za neomejeno, če pa tega ne potrebujem. No to se morda da rešiti s kakim predplačniškim paketom a se tud v to še nisem poglabljal, pa se v prihodnosti bom. 

Se mi zdi, da pa so to stvari, o katerih se ne razpravlja veliko a dejstvo je, da so to računi, ki predstavljajo, kar velik strošek nekega gospodinjstva in prav bi bilo, da bi se potrošniki malo več pogovarjali o tem, ne pa, da samo tiho požremo in plačujemo položnice. Sam vem, da bom v bližnji prihodnosti glede tega nekaj ukrenil.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2