Ni samo Pohorje

tisto, ki ga letos napadam z gorcem. Namreč sem se opogumil in se podal še na drugo stran Drave in začel raziskovat hribčke še na tej strani. Je kar malo žalostno, da sem že 10 let v Mariboru pa še nič kaj ne poznam teh koncev, no sedaj bo drugače, saj sem najmanj enkrat na teden v teh koncih in malo raziskujem. 

Pravzaprav je prav zanimivo, da niti ne rabiš z mesta pa lahko že kolesariš po hribčkih, namreč vzpon na Piramido in nato od tam naprej proti Ribniškemu selu ponuja kar lepo vožnjo z gorskim kolesom in tudi kar nekaj makadama.  Nato naprej do Kamnice in nato lahko iz dveh smeri do Urbana, do katerega je tudi kar lep breg in se pulz pošteno dvigne, pa nato nekaj spusta in zopet gor do Gaja pa od tam do koče na Tojzlu. Nato pa povratek in zopet spust in, če še ni zadosti še vzpon na Žavcarja. Varjant je kar nekaj, no vsaj tistih, ki sem jih jaz do sedaj prevozil, pa še imam nekaj rezerv. 

V glavnem ponavadi si vzamem dve urce časa in vedno mi uspe naredit čez jurja višincev, je pa res, da je malo lažje, kot Pohorje, ker je tu več vzponov in vmes tud nekaj spustov, da se da malo nadihat.

In pa nekaj GPS sledi iz Strave.




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2