Istra

je bila letos odločitev za najin sedaj že lahko rečemo tradicionalen čas, ko si privoščiva par dni sama brez otrok.

Torej letos je to bilo tretjič in destinacija Istra. Nekako sva iskala kraj, kjer boma lahko malo kolesarila, si spotoma tudi kaj ogledala in se v glavnem imela fajn. In Istra, se pravi okolica Novigrada ponuja vse to in še več. Res je preteklo že kar nekaj časa od zadnjega obiska Istre in v tem času se je marsikaj spremenilo in to na bolje. Res sva bila oba presenečena nad skokom, ki ga je ta del Hrvaške naredil v zadnjih letih. Mesta in mesteca lepo urejena, infrastruktira od cest do kolesarskih stez poštimana, kampi in v njih mobilne hiške kar tekmujejo kdo bo lepši in bolj urejen.

V glavne izhodišče sva imela v Novemgradu oz. naselju hišk Kastanija. in potem od tam malo raziskovala okoli. Prvi dan malo po dolini Mirne pa do Grožnjana, ki je res lepo mestece na vrhu hriba z lepim razgledom in še lepšimi starimi hišami in ulicami. Drugi dan sva malo zavila najprej proti notranjosti v smeri Višnjana in nato proti Poreču, od tam pa bolj ali man ob obali nazaj na izhodišče. Zadnji dan je bil najbolj ležeren saj sva odkolesarila do Umaga na kavico in potem bolj ali manj po isti poti nazaj.

Tako na kolesu opaziš res veliko, od lepo urejenih in obnovljenih hiš, do ogromno hiš ki se gradijo na novo, pa seveda tudi ogromno še propadajočih stavb, ki so po videzu sodeč ostanki prejšnjega sistema in takratnega dojemanja množičnega turizma. Žal je teh stav kar nekja na prav lepih lokacijah. Pa še ena stvar mimo katere se ne da, to je dejastvo, da je najbrž pol Istre v rokah Slovencev, saj po številu parkiranih vozil pri bi tako rekel.







Za kaj več utrinkov lahko pogledate na moj IG profil, za kolesarske ture pa na Stravo.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta