Test "piva" brez alkohola

 bo te dni mogoče komu prišel prav, ko se nam napoveduje prvi vročinski val in ker bo treba na nek način nadomestiti izgubljeno tekočino. Seveda pa je lahko slabo če bi veliko žejo vsak dan gasili z velikimi količinami piva, je potrebno najti kako alternativo in pivo brez alkohola je pač ena od možnosti.

Torej kot prvo je prav, da imamo v glavi, da ne pijemo pivo ampak pač osvežilno pijačo z okusom piva in tako nam bo mnogo lažje. Je pa seveda dokaj nehvaležno tako ocenjevanje, saj pač imamo ljudje različne okuse in to kar je meni dobro ne pomeni, da bo tudi komu od vas. A vseeno, jaz pač bom napisal svoje ugotovitve in občutke. Pa še ena stvar, do sedaj sem preizkusil pet različnih vrst te pijače, ko najdem še kako novo bom spisek dopolnjeval.

Pa začnimo, Najprej Unionov izdelek. Najbrž gre za najstarejšo tovrstno pijačo pri nas, sam se spomnim, da smo to pijačo dobili že ko sem služil vosjko in od tega je že krepko čez 30 let. Torej, najprej embalaža, za moje pojme všečna pločevinka, ki zaokroža stil pločevinku unionovih piv, sama pijača pa dobrega oklusa, kot vse te podobne pijače malo sladkasta a ne preveč, če je lepo hladen lepo osveži.


Naslednji je izdelek pivovarne Laško, ki je kar precej vložila v izgled embalaže in promocijo, gre namreč za zelo novo pijačo. Žal meni ni kaj posebej všeč in ne izstopa po okusu tako kot so napovedovali. V glavnem nič posebnega, je za spit ni pa nek presežek.

Pa gremo naprej, eden od že stalnic na našem trgu je Schlossgold, ki se ga da dobit v vseh trgovinah s pijačami in mi je že od nekdaj bi dokaj všeč. Sploh glede na to če pogledamo ceno vs. kvaliteta je kar dobra odločitev, seveda pa tudi za njega velja, da mora bit postrežen fino ohlajen. Mogoče je malo manj privlačen za kupca, ker nima preveč privlačne embalaže.

Sedaj pa je na vrsti najbolj reklamiran Haineken 0,0, ki pa je bil zame res pravo razočaranje, kar se mene tiče res nikakav okus, ali pa sem imel prevelika pričakovanja. Ko pa to povežeš še s ceno izdelka pa je vekakor za enkrat to izdelek, ki se mu je bolje izogniti.


Sedaj pa še zmagovalec tega kroga, to pa je Argus, gre za znamko, ki se jo da kupiti v trgovinah Lidl. Že sama pločevinka je privlačna, pijača pa res najbolj podobna pivu. Malo temnejše barve, od vseh najbolj grenkega okusa, torej res najbližje pivu. Ko pa tu še dodamo ceno, pa gre za enkrat za absolutnega zmagovlaca. Priporočam da ga preizkusite.



Torej to je prvi krog preizkusa brezalkoholnih piv, ko bo kaj novega zopet poročam, no mogoče pa je prav, da kdaj kaj napišem tudi o PIVU.







Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2