Dober podkast,

 ki sem ga že omenjal v mojih zapisih, gre za podkast Money-how, kjer se teme vrtijo okoli financ in upravljanja z njimi. 

Zadnji pogovor, ki sem ga pa poslušal pa je bil o meni zelo ljubi temi, upokojevanju. Zakaj je ta tema meni zelo ljuba se vas sedaj veliko sprašuje. namreč gre za temo o kateri skoz poslušam ko sem v službi. Pri nas je pač specifika, da se imamo zaradi narave dela pač možnost predčasno upokojiti in potem cel čas poslušam samo o tem. V bistvu jih velika večina veselo podaljšuje in ne malokateri v take ekstreme, da dobivajo tudi 40% pokojnine, ki ti pripada, ko izpolniš polne pogoje za upokojitev. Jaz imam o tem specifično mnenje, ki pa sem ga že delil tudi v katerem od prejšnjih zapisov. 

Se pa močno strinjam z nekaterimi ugotovitvami, ki so bile izpostavljene v pogovoru. Prva je recimo to, da je treba starejšim delavcem prilagoditi delo ali bolje rečeno, jim poskrbeti letom primerno delovno mesto, to pa pomeni, da pač nekdo, ki se bliža 60im letom pač ne more delati delo, ki ga je delal ko je bil na začetku kariere, lahko pa taisti delavec s svojimi izkušnjami veliko pripomore pri razvoju mlajših. Če se sedaj vrnem na moj položaj in recimo zakaj si jaz ne predstavljam delati veliko več kot do datuma, ko bom izpolnil pogoje. Torej, delo v izmeni 24/7, noče, prazniki, vikendi in nikakršne opcije za kako delovno mesto, ki bi bilo bolj prijazno do starejših so razlogi in že sam sem povedal, da bi sigurno delal dlje, če bi recimo za zadnji nekaj let dobil delovno mesto, kjer bi lahko delal od pondelka do petka čez dan...

Pa pustimo sedaj to, gremo raje dalje. Torej realnost je, da se življenjska doba daljša in, da se bo tudi pri nas podaljšala delovna doba, druga realnost pa je da bo potrebno za svojo pokojnino dodati tudi nekaj lastnih sredstev, torej vsem, ki ste mlajši, pa tudi za starejše velja, da bo potrebno resno razmisliti o vložku določenega dela dohodka tudi v nek finančni produkt iz katerega se bo na stara leta dalo počrpati kak dodaten evro.

Torej, če nekako sklenem, če bi delodajalci znali poskrbeti za starejše delavce in jim proti koncu kariere ponuditi kakšno lažje delovno mesto, ne dvomim, da nebi marsikdo tudi podaljšal kako leto ali dve, tako pa sedaj podaljšujejo samo tisti, ki imajo dobra delovna mesta in dober delovnik in pa nekaj tistih, ki pač imajo radi denar, če se malo grdo izrazim. Vsak ima svoje razloge, ampak kot rečeno večina tistih, ki mora delati fizično ali pa v pogojih, ki so težki, se kvečjemu odloči za kako predčasno varianto, kot pa za podaljšanje.... Žal tako je. 

Kakor koli veliko se bo še govorilo o tem, ker bo v bližnji prihodnosti tudi na tem področju pri nas potrebna reforma, le vprašanje časa je kdo bo zagrizel v to kislo jabolko in koliko poguma bo imel pri tem. So pa na potezi tudi delodajalci, ki lahko s svojimi izboljšavami pripomorejo k temu, da reforma pa le še ne bo potrebna takoj.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2