Trajnost

 in vse izpeljanke na to temo so danes del modernega izrazoslovja, čeprav roko na srce jih večina najbrž z mano vred niti ne ve kaj to na bi pomenilo.

Ampak recimo, da se mi mal svita, bom tako na brzino reku, da trajnost najbrž glih ne pomeni to, da moramo danes imeti vse na elektriko, ki je roko na srce v večjem delu sveta pridobljena na ne najbolj trajnostni način. Po moje je trajnost recimo to, da za premikanje v prvi vrsti uporabljamo svoje mišice, dokler nam ne zakrnijo do konca. Potem bi bilo zelo trajnostno po moje to, da se končno naučimo metat smeti vsaj v kanto, če nam že ločevanje ne gre. Pri tem bi se naslonu na en dober stavek, ki sem ga zadnjič prečital. "Ni domoljubec tisti, ki si da zastavo zraven niknejma, ampak tisti, ki vrže smet v kanto!.

No, ker pač se roko na srce vedno pač ne moremo premikati samo na lasten pogon, pač moramo tu pa tam uporabiti tudi kaka druga prevozna sredstva. Pa da tu sedaj izhajam iz lastne izkušnje. Celo svoje življenje se m se primoran voziti v službo, žal je javni prevoz ne samo nedostopen zaradi slabih povezav, ampak je tudi daleč od tega, da bi bil poceni, sploh če se v avtu peljeta dva. Torej mi ne ostane drugega kot avto in pa kombinacija voženj skupaj s sodelavci kadar je to možno. No tu pa naletim na nov problem, kje pustiti avto, ko se takole zberemo, saj parkirišč za take primere ni, če pa so pa so ograjeni z rampami. Pa tu razumem razne privatnike, da pač svojo zemljo zagradijo, ne razumem pa Dars, ki prav tako veselo zapira vse njihove parkplace. Ja, tud njihovi delavci morajo kje parkirati, ampak Dars je kolikor sem zadnjič preverjal državna firma in torej od nas vseh in prav bi bilo, da bi torej mi državljani ki smo uporabniki lahko tud omeli prostor kje pustiti svoje vozilo, s tem bi ob enem zmanjšali promet na že tako prenabasani avtocesti, pa še kot rečeno trajnostno bi se obnašali. 

po moje ni vse v električnih avtih pa pa e-skirojih pa e-biciklih, nekja je tud v tem... Torej ureditev parkirišč in pa nekako obvezno navodili da se mora omogočiti delavcem, da se vozijo skupaj v kolikršni meri se le da, to bi bilo tak za začetek... 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2