Ljubljanc

 kot se mu reče popularno, mi je letos bolj kot ne padel nepričakovano, ker nisem imel namena laufat tam, ampak sem bolj računal, da bom v vlogi navijača, ker pa sem dobil štartnino sem jo pač izkoristil in šel skupaj s Tatjano na 10ko. 

Prireditev se sedaj res lahko kosa z vsemi maratoni v velikih mestih. Ekspo je bil v Stožicah in je bil res velik, sam dvig številk pa je potekal gladko in brez zapletov, tudi menjava ni bila komplicirana in je šla gladko.

Midva sva seveda izkoristila avtodom in sva šla v Ljubljano že v soboto najprej šla dvignit številke in potem parkirala na Dolgem mostu, ker so parkirišče za Bežigradom zaprli. Popoldan sva potem naredila krajši sprehod po okolici potem pa relaks do jutra.

Zjutraj pa z avtobusom do štarta, tam še malo ogrevanja v šotoru potem pa na štart. Glede na to, da gre res za prireditev, ki je množična bo mogoče organizator moral razmisliti, da počasi tek na 10 kilometrov ni več primeren za ta sklop in ga bo treba umestiti v drugi termin. Več kot 6000 udeležencev na 10ki je prevelika cifra tudi ta široke ljubljanske ulice. pa bi mogoče še šlo nekako, če bi se vsi razporedili nekako glede na to koliko so pripravljeni in kak rezultat bodo dosegli. Ne pa da se potem zgodi, da eni hodijo že po dobrem kilometru. Kakor koli, gužva je bila nenormalna in šele po ene treh kilometrih sem v bistvu lahko nekako začel teči v svojem ritmu. Pa saj ne, da sem tudi jaz hudo hiter zadnje čase, ampak vseeno še vedno tudi z tempom malo čez 5 minut na kilometer še vedno hitrejši od treh četrtin udeleženih. Kakor koli, pretekel sem 10ko v malo več kot 52 minutah in se nisem kot bi se rekli pretegnil.

Sva pa bila potem, ko sva se peš vračala nazaj do parkirišča bila prijetno presenečena, koliko je bilo tekačev na 21ki in če kaj grem jaz drugo leto tudi na polovičko.




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2