Ko si več ne želiš ničesar

 kar se tiče materialnih stvari. Ravno včeraj sem menjaval gume na avtu, ker pač zima je tu in brez zimske opreme pač ne gre. No v glavnem, da ne dolgovezim, med čakanjem sma z malim hodla po salonu in gledala nove avte. Ni kaj v petih letih od kar smo mi kupli avto pa do sedaj, se zdi, kot, da je minilo desetletje ali dva, ko se usedeš v nov avto, ki je isti model kot naš. Tako sem sedel v avtu in gledal na okoli po notranjosti in čeprav imam rad nove in moderne stvari, me je vse skupaj pustilo ravnodušnega. Ko sem kasneje malo bolj premišljeval o vsem skupaj sem prišel do spoznanja, da v bistvu sploh nimam več kakršne koli želje po materialnih stvareh in, da kot rečeno kljub temu, da imam res rad novotarije in spremljam vse živo kar se dogaja tako na področju tehnike, pa avtov, pa želje da bi si kupoval kaj novega v bistvu sploh nimam. No, mogoče je ena stvar tudi to, da zadnje čase bilo kaj smo kupili smo gledali, da je bila zadeva res dobra in nam potem to drži dolgo časa. Pa ko smo glih pri avtih, ravno te dni je minilo pet let od nakupa novega, ki je po petih letih še ko novi, sploh pa sedaj, ko ga imamo še samo za to, da se lahko jaz vozim v službo, pa da gremo tu pa tam na kak obisk, kar pomeni, da nas bo avto držal še vsak dvakrat tolko, če ga seveda ne bomo zvrnili na streho ali kaj podobnega.

V bistvu sem sedaj, ko sem tih pred petdeseto ugotovil, da imamo vse kar potrebujemo za lagodno življenje. Imamo stanovanje, ki nam zadošča vsem našim potrebam, pa ne samo to,  ko tako poležavam na kavču v dnevni, kar roko na srce delam kar pogosto (in nimam slabe vesti, da neb kdo mislil), sem res prav zadovoljen s tem kar imamo. Če tako pomislim, sem prišel v obdobje, ko sem ugotovil, da sem pridelal dovolj ali bolje rečeno toliko, da lahko lagodno živim. V primerjav is kom drugim, ki skoz kupujejo nove avte ali pa kar naprej nekaj gradijo smo sirotinja, ampak mi smo se odločili za bolj asketski način življenja, seveda to ne pomeni, da imamo v stanovanju samo stene in par blazin po tleh, je pa res, da sem jaz že od nekdaj za bolj minimalističen stil in manj je več je pri meni vodilo, ki je na prvem mestu.

Kakor koli, kot rečeno večkrat ležim tako na sedežni in sem zadovoljen s tem kar imamo in si res ne želim ničesar več in prav verjame, da so želje in sreča še kako povezani, še posebej v tem času, ko ljudje samo gledajo razna omrežja in verjamejo vsemu kar tam vidijo. Ampak realnost je milijone leto oddaljena od tega, kar se slika na teh platformah, žal pa to marsikomu ni jasno, to se vidi že takoj, ko se s kom pogovarjaš in ti razlaga o kaki stvareh in na koncu doda da je to videl na FBju ali na kaki podobni lokaciji.

Pa da ne dolgovezim, za mene je sreča to, da nimam nobenih želja, vsaj kar se materialnih stvari tiče in vam želim isto.

Pa razmišljajte s svojo glavo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2