Ne vem vsega

se pa trudim, da bi vedel veliko, predvsem o tem kako si polepšati življenje, kako si kako stvar v življenju olajšati in predvsem kako si kako stvar olepšati.

In danes je to res enostavno, vse kar je potrebno je to, da znaš izluščiti prave informacije, ki pa jih je danes roko na srce res ogromno in je tako res malo težje priti do tistih, ki niso samo navaden "bulšit". 

Torej, malo truda je potrebno in  včasih malo iznajdljivosti in človek lahko pride do čuda dobrih nasvetov. In tukaj se jaz potem sprašujem kako to, da enim nikakor ne rata priti do tega, kljub temu, da non stop visijo na telefonih, skrolajo po družabnih omrežjih in novičarskih portalih a kot rečeno jim nikakor ne rata, da bi prišli ali vsaj naleteli na kako informacijo, s katero bi si malo olajšali svoje življenje... Ja a zakaj ne? Odgovor je preprost kot le kaj, vse tisto po katerem jih večina brska, to pa je predvsem to kako drugi živijo, so informacije, ki žal ne prinesejo nič pametnega, nič takega torej s čim bi se dalo kaj polepšati življenje. Kvečjemu pride do kontra učinka, saj kot vsi vemo, se na družabnih omrežjih vedno objavljajo samo neka prirejena resničnost, ki z resničnim življenjem nima prav velike veze.

Bom pa jaz na tem mestu, dal nekaj nasvetov kako in kje priti do pravih informacij. 

Kot prvo so tu podkasti. Ti nam dajejo nenormalne količine informaciji o vsemogočih temah. po moje je že več kot 10 let od kar sem začel poslušati to obliko lahko bi kar rekli medija, ki so bili od začetka predvsem tuji, danes pa najdemo podkaste, ki jih producirajo Slovenci in ni je teme, ki jo ne zajemajo. Tako lahko izveste vse o tem kako dobro serijo pogledati, kako se lotiti raznih športov, kako upravljati finance in še in še. Za vsakega se najde tema, ki ga bolj zanima. 

A tu so ene teme, ki bi jih danes morali poznati ali pa vsaj malo vedeti o njih. Recimo finance. Ko se tako pogovarjam malo z ljudmi okoli sebe vidim, da ljudje o tej temi blago rečeno nimajo pojma, da so kot se moderno reče finančno nepismeni. To pa je za čase v katerih živimo za mene nesprejemljivo, saj s tem ne da delamo škodo sami sebi, ampak o tem ne bomo znali dati kakega pravega nasveta svojim otrokom. Nasveta recimo, kdaj začeti varčevati za nakup ne vem, recimo stanovanja, ali pa da je potrebno za starost začeti dajati na stran že zgodaj, pa da za to ne rabiš dajati na stran pol plače. Pa kam in kako nalagati svoj denar. Vse to so informacije, ki vam lahko na dolgi rok zelo olajšajo in polepšajo življenje. 

To je samo en primer, se pa kot rečeno najde prava informacija z malo truda, samo malo je treba poskrolati po pravih omrežjih, ja tudi na FBju se lahko pride do tega.

Torej, tole moraliziranje bom zaključil z tem, da če že zapravljate čas za to da skrolate po telefonu, naj bo to skrolajne za informacijami, ki vam bodo polepšale življenje, ne pa zagrenile, ko boste spet gledali soseda, kako ima nov avto....

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2