Preskoči na glavno vsebino

APRIL

Je za nami. Še sreča da ma sam 30 dni, če ne bi mi uspelo mogoč celo 600 kilometrov prelaufat. Je pa res, da je pa to daleč najbolj pester mesec, kaj se raznolikosti športov tiče. Kljub moji napovedi da je zime konec, pa da sem smuči pospravil, mi je tud aprila uspelo parkrat na smuče. No danes sem se na lastne oči prepričal, da na Rogli do naslednje sezone to ne bo več možno, me pa mika kak poletni obisk kje malo višje, kje je večni sneg. Mogoč pa, se mi uresničijo tud te želje.

V glavnem, tekač je pokazal tole:
- tek 571,4 km, od tega ena tekma (Ormož 21,1 km)
- kolo 342 km
- tek na smučeh 60 km

Pa še v sliki:


No pa, da ne pozabim da sem izboljšal svoj PB na polovički in je ta zdaj 1:22:03, drgač pa to znese tekaški tempo 4:31 in skupno okoli 60 ur miganja. Ono drugo "miganje" ni v tekaču ;)
V maju pa namesto teka na smučeh dodam kake rolke, pa kak vzpon na Pohorje bo tud padu, po napovedih ...

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...