Še ena 21ka

Letos sem se odločil, da ne bom veliko hodil na tekaške tekme, ampak, jih skrbno izbiram. Seveda pa je bil Ormož logična odločitev, predvsem zarad tega ker gre za mali maraton, jaz pa sem bolj za dolge proge. Seveda pa so še drugi razlogi za to, eden je sigurno tradicija udeleževanja, saj sem tu že četrtič sprobal traso. Eden od pomembnejših razlogov pa je seveda dobra družba in izjemna konkurenca, ki daje teku še večji naboj.
Jaz letos niham med ultra tekmami, pa do maratona in sedaj še polovička Tudi za to in pa za to, ker je to v bistvu letos šele druga teka, če odštejem Trans-Slo nisem mel pravega občutka, kaj lahko pričakujem. Eno vem treniram pametno, dosti kombiniram dolge teke, pa tud hitrost, najpomembnejši faktor letošnjih treningov pa so teki z tempom med 5:15 in 5:30, ki mi pomagajo nabirati prepotrebno kilometrino in s katerimi se ob enem aktivno regeneriram. No eni pač mal jamarajo tud pri tempu 5:15 ;).
No na koncu je letelo bolj kot sem pričakoval in sem z časom 1:22:02 super zadovoljen, saj je trasa dokaj zahtevna.
Po občutku bi lahk tak tempo držal še ene 7 do 8 kilometrov. In zdaj se resno sprašujem, kolk bi lahk v bistvu odtekel maraton, če dam vse od sebe. Nič, dokler ne sprobam, pač tega ne bom vedu. Po neki matematiki, pa bi lahk bil moj ciljni čas za maraton med 2:50 in 2:55.

Tak je letelo proti cilju.



Na koncu pa še mal izteka ;)

Pa da ne pozabim, štrampli in skylonke so še vedno dobitna kombinacija!!!!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2