Preskoči na glavno vsebino

Še mal pa konec ŠOLE

Tako je, končalo se bo dve-letno skoraj vsakodnevno potovanje v Ljubljano. Seveda je bilo to izključno po moji želji, vendar pa sem zdaj kar vesel, da je tega počas konec. Seveda pa le ni vse tak slabo, fajn smo se imeli in ko sem zadnjič pospravljal sobo, ki mi je nudila, kar nekajkrat prenočišče, mi je ratalo kar mal hudo. No ampak vse se enkrat konča.
Roko na srce, v teh dveh letih se mi je zgodilo toliko stvari, kot prej kar nekaj časa ne. Ali so bile vse odločitve tiste taprave bo pokazal čas...
Nič, konc je spet enega obdobja, počas se bom vrnil v stare tirnice, vsaj kaj se dela tiče, nabral sem si nekaj znanaj in izkušenj, spoznal veliko novih ljudi z nekaterimi bomo sigurno obdržali stike še po koncu tega druženja.
Ker je to čas, ko bo treba začet ali pa bolje rečeno odpret novo poglavje v mojem življenju, bo kmalu napočil tudi čas, ko bo treba doreči še kako drugo stvar v tem življenju in sprejeti še kako odločitev, kaj in kako naprej, ne pa samo čakati nekje skrit za vogalom in prelagati odločanje na neke boljše čase, ki jih nikoli ne bo.
Nič, šole bo počas konec, čaka me še nekaj malega izpitov in dokončanje diplome, za vse ostalo pa še malo časa in ...

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...