Preskoči na glavno vsebino

A JE LETOS

leto za rekorde??? Kdo bi vedel. Ampak vse tako kaže. Najprej Trans-Slo, kjer sem ugotovil, da lahko premikam meje nemogočega, še posebej kar se tiče vzdržljivosti. Tempo je bil iz dneva v dan boljši, utrujenost zanemarljiva, res dobri občutki. 
In, ko sem bil prepričan, da letos ne bom nekaj hodil po tekih, se je stvar hitro spremenila in po nekaj dobrih treningih je padla odločitev, da poskušam popravit svoj najboljši čas na maratonu. Tako je padel Treviso in seveda nov rekord maratona (no ne glih svetoven), ampak za mene, skor tak ko da je.
Po Trevisu sem se nakako zavestno odločil, da letos spustim vse te, kot jim jaz pravim konjske dirke, se pravi te kratke teke kot so razne 10ke al pa še kaj manj in je bil moja naslednja destinacija Ormož. Ja tu pa res nisem šel z nekimi hudimi ambicijami, razen, da odtečem eno fajn polovičko. Tko okol 1:25, al pa nekje tu. Ampak pol je začelo letet, pa je šlo ko za stavo in to z lahkoto. V cilju se je ura ustavila na 1:22:03. Jaz fulll zadovoljen z svojim tekom, ker je kar zahtevna trasa. No, ampak včeraj pa začnem premišljevat, kolk pa jaz sploh imam najboljši čas na 21 km. In kaj ugotovim, da sem popravu še eno svojo znamko za skoraj pol minute.
In zdaj se resno sprašujem a je letos leto za REKORDE.

A, bo letos še kaj bolje kot je tole???

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

40 days

in odštevamo. Ker se začne postno obdobje je to več kot odličen čas, da se tud jaz odpovem vsajza 40 dni moje največje pregrehe, seveda to so sladkarije. OK, že v štartu povem, da se vsemu sladkemu ne mislim odpovedat, pač pa se bom držal bol "zdravih" sladkarij. Ali bolje rečeno "low carb" varjanta. 
Kar se treningov tiče vse po starem, še vedno več treningov naredim z kettlebeli, dodajam pa nekaj treningov za vztrajnost in splošno kondicijo. Sicer je to zimo kaj malo teka na smučeh, zato pa dodajam tek in pa kolesarjenje, vendar ne pretiravam z številom treningov. Zdaj pa meter v roke pa da vidimo kako je stanje. Tehtal se ne bom, ker me kile v bistvu ne zanimajo, zanima me samo razporeditev teže.
PAS 83cm
PRSA 103 cm
RAME 119 cm
STEGNA 59 cm

Torej se merim ponovno čez 40 dni.


O športu pa

skoraj nič ne napišem več v tem blogu. Pa to ne pomeni, da ne športam. Brez tega pač ne gre in januar je bil prav pester, na Rogli sneg, ki omogoča snežne radosti, v dolini pa skoraj pomladno tako, da je tud kolo najdlo pot iz kleti. Vsega po malem torej. No malo več kot zadnji čas sem tudi tekel in zadnjič probal tudi kako je, če tempo malenkost dvignem. Seveda dobrih 5 minut na kilometer ni bogvekaj a ker nima nekih ambicij po tekmah se mi zdi kar ok, da lahk slabih 10 km z lahkoto držim tak tempo. No seveda sem bil naslednji dan celi zategnjen pa tud leva tetiva ni bla prav zadovoljna z mojim početjem ni pa tudi pretirano protstestirala. Ko omenjam tetivo je to v bistvu tista tetiva, ki me je sedaj bo že štiri leta, ko me je oddaljila od teka. Vmes sem kar malo obupal, da bo kdaj popolnoma vredu a sem se odločil za še en poizkus in danes grem še na Inštitut za športno medicino pa, da vidimo kaj bom zvedel. V bistvu bom poskušal najti kak konzervativen način za popolno ozdravitev, …

Posiljeni ali prisliljeni

so od ponudnikov, ki nam omogočajo komunikacije, interneta in televizije. Pred začetkom leta so nas prijazno obvestili, da bodo podražili storitve mobilne telefonije in televizije, kar v mojem primeru naša 3 evre na mesec, se pravi skoraj ena naročnina več na leto.
Ampak v čem je težava, no vsaj jaz jo vidim, ne vem kako je z vami. Večina nas ima tako imenovano paketno storitev pri enem ponudniku, ki pa najbrž ni najcenejša opcija, vsaj tako se mi zdi, najbrž bi bilo ceneje malo pobrskati pri različnih ponudbah pri konkurenci, ampak o tem kdaj drugič. 
Bolj sporno, kot to, da paketna ponudba najbrž ni najcenejša je to, da v bistvu plačujemo za nekaj kar v bistvu sploh ne uporabljamo. Naprimer, doma imamo nameščenih okoli 130 TV programov, od tega jih jaz gledam mogoče 10, pa sem zastavil številko zelo visoko, če prištejem še ene tri, ki jih stalno gledajo otroci smo ajde na 15, da zaokrožim. Ostane 115 programov, ki jih plačujem a jih nikoli ne gledam. Torej sem prisiljen plačevati z…