Preskoči na glavno vsebino

A JE LETOS

leto za rekorde??? Kdo bi vedel. Ampak vse tako kaže. Najprej Trans-Slo, kjer sem ugotovil, da lahko premikam meje nemogočega, še posebej kar se tiče vzdržljivosti. Tempo je bil iz dneva v dan boljši, utrujenost zanemarljiva, res dobri občutki. 
In, ko sem bil prepričan, da letos ne bom nekaj hodil po tekih, se je stvar hitro spremenila in po nekaj dobrih treningih je padla odločitev, da poskušam popravit svoj najboljši čas na maratonu. Tako je padel Treviso in seveda nov rekord maratona (no ne glih svetoven), ampak za mene, skor tak ko da je.
Po Trevisu sem se nakako zavestno odločil, da letos spustim vse te, kot jim jaz pravim konjske dirke, se pravi te kratke teke kot so razne 10ke al pa še kaj manj in je bil moja naslednja destinacija Ormož. Ja tu pa res nisem šel z nekimi hudimi ambicijami, razen, da odtečem eno fajn polovičko. Tko okol 1:25, al pa nekje tu. Ampak pol je začelo letet, pa je šlo ko za stavo in to z lahkoto. V cilju se je ura ustavila na 1:22:03. Jaz fulll zadovoljen z svojim tekom, ker je kar zahtevna trasa. No, ampak včeraj pa začnem premišljevat, kolk pa jaz sploh imam najboljši čas na 21 km. In kaj ugotovim, da sem popravu še eno svojo znamko za skoraj pol minute.
In zdaj se resno sprašujem a je letos leto za REKORDE.

A, bo letos še kaj bolje kot je tole???

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nujno zlo

so nekatere stvari, ki jih pač spremljajo naše življenje. V bistvu gre za stvari brez katerih bi lahko preživeli po drugi strani je pač naš način življenja tak, da brez tega pač ne gre. Pa se tokrat ne bom obregnil ob število avtov v družini ali pa ob številu oblačil, niti o številu čevljev.
Tokrat se bom dotaknil storite brez katere danes ni nobeno gospodinjstvo. Gre za televizijsko internetni priključek, ki je nujno zlo vsakega gospodinjstva. In tega se zavedajo vsi ponudniki ter nam tako počasi evro po evro zvišujejo ceno. Torej vsake tolko pride obvestilo, kako nam bodo recimo povečali hitrost prenosa in seveda dodali kak evro na položnico ali pa dodali kak program in spet dodali tudi evro, pri mobilni telefoniji pa povečajo število giga bajtov prenosa, ker neskončne minute pogovorov se pač ne da več povečat, pa seveda ne pozabijo dodati evro ali dva na položnico.
In kaj lahko naredimo pri tem mi? Ko malo gledam ponudbo tega in onega ugotovim, da ne prav veliko, sploh ne pri ponu…

Nevednost, neznanje, brezbrižnost ali jbivetertstvo.

Preden začnem z temle razmišljanjem takoj pove, da se zavedam, da življenje ne more biti vedno idealno in, da nisem edini, ki se soočam s takimi težavami, pa vendrale bom zapisal ta razmišljanja pa čeravno bodo pri nekaterih vzbudila takšna ali drugačna čustva.
K pisanju so me vzpodbudili dogodki, ki so se začeli dogajati pred parimi meseci in če ravno se očitno nihče kaj dosti za to ne sekira pa so mene privede k globokemu premisleku. Namreč v manj kot pol leta so že drugega mojega sodelavca odpeljali na urgenco, razlog pa je enostaven izgorelost na delovnem mestu.Pa, da ne bo dvomov o kakem delu se gre, delo na številki 113, ki je v bistvu klic v sili, ki ga izkoristi oseba, ko nujno potrebuje pomoč policije. Vendar pa se za to številko skriva še marsikaj drugega kot to. Že sama beseda Operativno komunikacijski center (OKC), kot se imenuje v sebi skriva še marsikaj. Pa da ne dolgovezim, bom dal povezavo do podkasta v katerem je delo policistov v tem centru kar dobro opisano, z neka…

O jebiveterstvu drugič

in zadnjič. Torej moj zapis je povzročil kar nekaj odziva, žal le malo javnega in vse preveč takega na štiri oči. Na zadnje tudi z mojim šefom, ki ni bil najbolj zadovoljen z napisanim in mi je to tudi povedal, seveda je celotno stvar tudi argumentiral in moram rečt, da ga do neke mere razumem.
Vse preveč je dejavnikov, ki vplivajo na to v kakšnih razmerah delamo in v kakšen delovnem času. 
Ampak ta zapis je logično nadaljevanje na odzive bralcev, ki so bili kot sem povedal največkrat taki na štiri oči. In ravno v tem je težava, saj se vse preveč razglablja o tem kaj in kako naj bi bilo na štiri oči in vse premalo se o tem pogovarjamo bolj na široko. A kje so za to razlogi... Bistveni je ta, da vsak najraje skrbi za svojo rit, se noče izpostavljati in kritizira nekje za ovinkom, kar je seveda najlažje. Mogoče se komu zdi, da se itak ne bo nič spremenilo in, da se ne splača, kar nekaj pa jih je tudi takih, ki so odvisni od službe, saj z prevelikimi željami za materialnimi dobrinami sa…