Preskoči na glavno vsebino

A JE LETOS

leto za rekorde??? Kdo bi vedel. Ampak vse tako kaže. Najprej Trans-Slo, kjer sem ugotovil, da lahko premikam meje nemogočega, še posebej kar se tiče vzdržljivosti. Tempo je bil iz dneva v dan boljši, utrujenost zanemarljiva, res dobri občutki. 
In, ko sem bil prepričan, da letos ne bom nekaj hodil po tekih, se je stvar hitro spremenila in po nekaj dobrih treningih je padla odločitev, da poskušam popravit svoj najboljši čas na maratonu. Tako je padel Treviso in seveda nov rekord maratona (no ne glih svetoven), ampak za mene, skor tak ko da je.
Po Trevisu sem se nakako zavestno odločil, da letos spustim vse te, kot jim jaz pravim konjske dirke, se pravi te kratke teke kot so razne 10ke al pa še kaj manj in je bil moja naslednja destinacija Ormož. Ja tu pa res nisem šel z nekimi hudimi ambicijami, razen, da odtečem eno fajn polovičko. Tko okol 1:25, al pa nekje tu. Ampak pol je začelo letet, pa je šlo ko za stavo in to z lahkoto. V cilju se je ura ustavila na 1:22:03. Jaz fulll zadovoljen z svojim tekom, ker je kar zahtevna trasa. No, ampak včeraj pa začnem premišljevat, kolk pa jaz sploh imam najboljši čas na 21 km. In kaj ugotovim, da sem popravu še eno svojo znamko za skoraj pol minute.
In zdaj se resno sprašujem a je letos leto za REKORDE.

A, bo letos še kaj bolje kot je tole???

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...