Preskoči na glavno vsebino

Prodaja avta

je pa res zakomplicirana stvar. In to še kako, sploh v teh časih, ko ljudje ravno nimajo dnarja na pretek. In kako se je vse začelo. No začelo se je lani ko sem začel prodajati, prejšnje vozilo, hmmm fajn avto ja, ki je zgledal tkole.

Nekako je padla odločitev, da pa mogoč le ne rabim takega avtomobila in, da je mogoč zadnji čas, da bi ga poskušal prodat, ker bi za njega iztržil še kak pameten cekin. In sem ga. No že ko sem ga prodajal, sem vedel točno, kaj bo moj naslednji avto.
To je blo tole..
No proti prejšnjemu prava igračka, ampak je pa kabrio, in tega še pred tem nisem mel, no pa saj ni bil tak slab, kljub kar lepemu številu prevoženih kilometrov sem se z minimalnimi stroški vozil celo leto v Ljubljano in to vsak dan in mi je tako ratalo narest prej ko v enem letu preko 40.000 kilometrov.
In sedaj napoči ključni trenutek, prodaja. Priznam, poskušal sem ga prodat že čez zimo, kar pa za tako vrsto avta ni glih ugoden tajming, zato sem se odloču, da zdaj ko prihajajo dnevi za te avtomobilčke zopet poskusim. V glavnem zadevo dan na internet in prodaja se začne... Telefon zvoni non-stop, ampak ne pretiravam, vsak dan imam vsaj 10 klicev in skor tolk raznih ponudb na e-mail. Ker od začetka nisem imel objavljenih prevoženih kilometrov, sem se z vsemi klicatelji pogajal okoli prevožene kilometrine, saj je na avtu sedaj pisalo 232.000 kilometrov in drobiž, kar pa je za vse kupce bilo odločno preveč. Ja tud mel sem že na umu, da mal priredim kilometre pa ga te prodam nekomu, ki mu je važno sam kaj piše na števcu, kolk pa je to realno pa ne. Ampak sem reku, ne ne bom, če ga bom ga prodam tko al pa nič.
Ma to me je kar spravljalo v slabo voljo, ker vsi bi meli popolnoma ohranjeno vozilo, z skoraj nič kilometri, pa seveda za zelooooo ugodno ceno, še raje pa za kako ne preveč posrečeno menjavo. Čeprav sem tud sam bil pripravljen na menjavo za kakega enoprostorca ali pa nekja tipa kangoo, berlingo, pač nekaj v tem stilu. No pa sta prišla, mal starejša gospod in gospa, ki bi zamenjala za enoprostorca, ker si je teta zaželela mali avto pa, če je kabrio, še bolje, ampak sta se mal peljala pa nista bla zadovolna, ker sta se prej vozla z Mercedesovim kabriom, ki pa je najbrž res velik bolši, no kolk dražji pa je pa ne bom ugibal, v glavnem z menjavo ni blo nič. No klicali so me tud drugi, pa da bi pripeljal v Ljubljano, pa Velenje, pa Krško, pa ne vem ka še. Ne vem, kaj je ljudem, da se bom vozu na razstavo, pa saj nimam psa, da bi ga hodu kazat....
V glavnem ponudbe da te kap, pa vedno ista vprašanja, kolk je zadnja cena, zakaj ga prodajam.... Mah, ko mam že vsega počas poln kufer in si rečem, nič ga bom pač vozu, ne da se mi več jebat s tem, pa dobim mail. In kako naklučje, avto prodajam po celi Sloveniji, na koncu pa me kontaktira, lahk bi reku skor sosed, ki ima mamljivo ponudbo, menjava za Renault kangoo. No sledi ogled, mal vožnje, pa spotoma še rahlo popravilo ropotanja, ki je mene živciralo skoz in sem se na koncu z njim že sprjaznu, ki pa se je dalo popravit v minutki (ah res sem pravi miličnik) ;), v glavnem avto smo zamenjali in od zdaj naprej me boste srečevali v "poštarskem" kangooju ;)

Ta pa mislim, da bo zadostoval mojim potrebam po nakladanju vse krame, ki jo jaz včasi čem vozit okoli. No pa še mala skrivnost, tud v CCja sem spravu vse od tekaških smuč (tud 3 pare), do kolesa, pa še celo prostor za mene je ostal ;)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nujno zlo

so nekatere stvari, ki jih pač spremljajo naše življenje. V bistvu gre za stvari brez katerih bi lahko preživeli po drugi strani je pač naš način življenja tak, da brez tega pač ne gre. Pa se tokrat ne bom obregnil ob število avtov v družini ali pa ob številu oblačil, niti o številu čevljev.
Tokrat se bom dotaknil storite brez katere danes ni nobeno gospodinjstvo. Gre za televizijsko internetni priključek, ki je nujno zlo vsakega gospodinjstva. In tega se zavedajo vsi ponudniki ter nam tako počasi evro po evro zvišujejo ceno. Torej vsake tolko pride obvestilo, kako nam bodo recimo povečali hitrost prenosa in seveda dodali kak evro na položnico ali pa dodali kak program in spet dodali tudi evro, pri mobilni telefoniji pa povečajo število giga bajtov prenosa, ker neskončne minute pogovorov se pač ne da več povečat, pa seveda ne pozabijo dodati evro ali dva na položnico.
In kaj lahko naredimo pri tem mi? Ko malo gledam ponudbo tega in onega ugotovim, da ne prav veliko, sploh ne pri ponu…

O jebiveterstvu drugič

in zadnjič. Torej moj zapis je povzročil kar nekaj odziva, žal le malo javnega in vse preveč takega na štiri oči. Na zadnje tudi z mojim šefom, ki ni bil najbolj zadovoljen z napisanim in mi je to tudi povedal, seveda je celotno stvar tudi argumentiral in moram rečt, da ga do neke mere razumem.
Vse preveč je dejavnikov, ki vplivajo na to v kakšnih razmerah delamo in v kakšen delovnem času. 
Ampak ta zapis je logično nadaljevanje na odzive bralcev, ki so bili kot sem povedal največkrat taki na štiri oči. In ravno v tem je težava, saj se vse preveč razglablja o tem kaj in kako naj bi bilo na štiri oči in vse premalo se o tem pogovarjamo bolj na široko. A kje so za to razlogi... Bistveni je ta, da vsak najraje skrbi za svojo rit, se noče izpostavljati in kritizira nekje za ovinkom, kar je seveda najlažje. Mogoče se komu zdi, da se itak ne bo nič spremenilo in, da se ne splača, kar nekaj pa jih je tudi takih, ki so odvisni od službe, saj z prevelikimi željami za materialnimi dobrinami sa…

In čudak leta 2019 je...

ja jaz kdo pa drug. Bom malo argumentiral to trditev, namreč v času v katerem živimo moje obnašanje najbrž ni niti malo primerno. Zadnje dni veliko premišljujem o tem kaka družba smo, kako se obnašamo drug do drugega, koliko naredimo drug za drugega, kaj naredimo za to, da bi nam nam lahko bilo bolje in lepše. Žal sem tu zelo pesimističen in vidim, da kot družba kljub vsemu napredku krepko nazadujemo. Medsebojni odnosi so na nuli, vsakega vse moti, kar je v tem času ko nas je vedno več lahko velik problem, vsak gleda le na svojo rit in vidi samo napake drugih. Kljub temu, da vsi vemo, da današnje ravnanje družbe pelje ta naš ljubi planet v pogubo pa se malokomu zdi vredno kaj narediti, da bi to vsaj malo upočasnili, če ne že ustavili. 
Žal, res tole ne bo nek optimistični spis in žalosten sem ko gledam ljudi okoli sebe kako se obnašajo in, kako so nestrpni, kako ne naredijo nič za dobro družbe ampak se jim zdi veliko že to, da so poskrbeli za lastne riti. To se odraža na vsakem korak…