Smisel življenja

je ležanje na plaži ;). Tako je napisano v eni od pesmi. Ampak, kaj pa je res smisel življenja? Ali je možno, da ga nikoli ne odkriješ, mogoče pa je možno, da celo življenje živim nekam v prazno z dneva v dan. Pred kratkim sem prebral tole: "Pomena življenja ni treba iskati v naših uspehih, ampak prej v tem, kar želimo doseči." Gibran Kahlil Gibran. Pa vem, kaj želim doseči...??
Spet preveč filozofski pristop k vsemu al kaj, sploh pa jaz, ko znam povedat, da preveč znansveni pristop k stvarem ni dober, pa se zadnje čase obremenjujem s tem, kaj je prav in kaj ne. Bolj ko premišljujem, manj vem kak je odgovor. Med tem opazujem ljudi okoli sebe in ugotavljam ali sem samo jaz zmeden ali je še keri, ki ravno ne ve kašen je smisel življenja. Mogoč pa sploh nisem edini, ki tega ne ve, ampak sem edini, ki to pove na glas....
Sigurno ni smisel preživljat velik del dneva v lokalnem bifeju ali pa cel čas zabijat v delu, pa je potem smisel v tem, da pa pol dneva prešportaš in si pol drugo polovico dneva tak crknjen, da bi najraj še sam spal. Najbrž imam previsoka pričakovanja od življenja ali pa sem prevelik idealist in sem zarad tega potem včasi razočaran nad stvarmi, ki se dogajajo okoli mene.
"V človekovem življenju sta dva čudovita dneva - dan, ko se je rodil in dan, ko je odkril razlog za to." William Barclay. Lepa misel, kaj pa če tega dneva ni nikoli, ampak pride samo še črna gospa in se življenje zaključi pred tem, kaj pa potem???
Mogoč pa je potrebno samo malo potrpljenja ali pa sem prišel do tega smisla, samo vidim ga ne, ja vse je možno, kdo bi vedel.
Mogoče pa je vsega krivo samo vreme, turobna in hladna nedelja, ki jo ne more razvedriti niti jutranji tek, najbrž bo to krivo ;)
Najbolje bo upoštevat tole

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2