Preskoči na glavno vsebino

DIRKA

Na kateri mene po vseh napovedih nebi smelo bit. Ampak, tko pač je, no zdaj ne bom reku, da gre spet za zarečen kruh, ker napovedana razdalja teka, ki je bila 13,5 kilometrov, je nakako spodnja meja dolžine teka, za katero sem reku, da je še sprejemljiva, da se udeležim tekme. No, potem se je izkazalo, da se je pač dejansko stanje mal spremenilo, kar tud ni nič novega v teh tekih in pač je iz 13,5 kilometrov ratalo 11,6. Pa kaj čemo, pač sem šel na štart, te kot jaz temu rečem "kojnske dirke". In ker je pač tekma, tekma ,sem pač dal vse od sebe, kar lahk v danih okoliščinah dam. Na koncu sem bil zadovoljen z tempom,3:47, ki je bil kljub vročini in vetru, zame še kar spodoben, glede na to, da pa nisem neki kratkaš in da imam rajši malo daljše teke, na nižjih obratih.
Še dobro, da sem zjutraj pred tekmo odtekel 12,8 kilometrov (da mi nebi slučajn manjkalo pol pri statistiki).
Tik pred ciljem.

No, da ne pozabim, "dirka" mi je prinesla prvo mesto v kategoriji in peto v absolutni razvrstitvi, kar pa tud ni tak slabo.
Iniciatorka vsega tega pa bo še tud kaj povedala o tem, kako pa je ona videla to tekmo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...