O svinjskem nategu

sem že zadnjič nekaj premišljeval. No da pojasnim gre za fenomen svinjske gripe, s katero so nas nategnili ko male mačke ;). Finta je v tem, da smo meli pri nas celo hudo predavanje na to temo, kjer nas je mlada nadobudna medicinska sestra učila celo, kak in kako mormo kihat in si šmrkle brisat. Da crkneš no. Jaz sem zdržal pol predavanja pol pa mislim, da sem mal zadremal vmes. No po njenih napovedih bi nas moglo zbolet tri četrtine tam prisotnih, od katerih bi jih mogla imet vsaj tretjina hude težave. No resnica je na koncu taka, da smo jo vsi preživeli, kaj preživeli, sploh ni noben zbolel, še za navadno ne, pa čeprav smo družno bojkotirali na vso moč propagirano cepljenje.
No danes sem na kratko preletel članek v katerem piše, da bojo sedaj preučili, keri nas je te v takem velkem stilu "nategnil", se opravičujem besedi ampak tko pač se temu reče. No najbolj pomembno je pri tem, da za velike farmacevtske tovarne pač lani pa tudi letos in še po moje nekaj let na račun tega, ne bo recesije. Berem namreč da so bili dobički res miljardni.
Pa še en podatek, lani je za t.i. svinjsko gripo umrlo nekaj čez 18.000 ljudi na svetu, za sezonsko gripo pa 32.000.
V glavnem ni čudno da se nam še prašiči smejijo.
Aja pa, da ne pozabim, čestitke vsem, ki ste bili deležni tega natega, upam vsaj, da niste imela povrh še kakih stranskih učinkov.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2