Preskoči na glavno vsebino

Posledica

dokaj težkega maratona v Solunu je sedaj vidna na moji desni nogi.
Ko so eni že mislili, da me ne more nič ustaviti, se mi je tokrat po dolgem času pripetila dokaj boleča poškodba. To je natrganje zadnje stegenjske mišice, ki se lepo vidi v obliki sive otekline v predelu narastišča mišice na kito za kolenom. Poškodba je dokaj boleča in neprijetna. Moram pa priznati, da sem za njo delno kri tudi sam, saj sem kak teden po maratonu začutil bolečino v ledvenem delu križa, ki se je nato širila po desni nogi. Seveda sem takoj vedel, da gre za vkleščeni živec, ki je nato povzročil povečano napetost v zadnji stegenjski mišici, ki je zaradi nadaljevanja s treningi pač popustila in se delno natrgala. Žal je bilo to ravno, ko sem bil v Grčiji in nisem mogel pravočasno do fizioterapevta, ki bi mi lahko vkleščeni živec sprostil. Seveda sem sam na njaboljše načine to poskušal, kar mi je tudi delno uspelo, žal pa prepozno. No ker pač sem trmast kot vedno sem po prihodu domov, ko sem že čutil, da mi gre bistveno na bolje opravil malo težji trening in seveda bolečina se je ponovno vrnila. 
No to me je sedaj prepričalo, da res popustim v tempu treninga in da poskušam čimprej sanirat nastalo poškodbo. Seveda se pri tem pomagam z fizioterapijami in masažami, danes pa sem obiskal tudi terapevtko, ki mi je namestila media-tape trakove. Občutki za enkrat so vredu.
Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...